Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Šturm ničesar ne ve

19. april 2007 ob 19:20 | Denis Sarkić |

Minister za pravosodje in predsednik vladne delovne skupine za oceno dela Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA) Lovro Šturm je vladi in novinarjem danes predstavil prvo vmesno poročilo dela delovne skupine. Na novinarski konferenci je Šturm povedal, da je delovna skupina ugotovila, da je že osem let kršen 55. člen zakona o Sovi, ki se nanaša na predajo gradiva Arhivu Republike Slovenije. Ob obisku arhiva Sove je delovna skupina v prostorih arhiva našla tudi napravo za uničevanje dokumentov. Direktorju Sove Matjažu Šinkovcu so člani skupine izrazili dvom o primernosti namestitve te naprave v arhivske prostore. Po tem je direktor odredil odstranitev omenjene naprave, je pojasnil Šturm, ni pa znal povedati točno za kakšno napravo je šlo in ali je bila pod stalnim video-nadzorom.

Sicer pa ostalih zadev v zvezi z delovanjem Sove, glede prisluškovalne naprave in tajnih prisluhov, spolnega življena agentov ter obiska svetovalca za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Aleksandra Lavriha in direktorja Sove Šinkovca na zdaj že bivši tajni lokaciji Sove na Malem trgu 4 v Ljubljani ni bil preveč zgovoren. Dodal je, da člani delovne skupine ne želijo dajati podatkov, ki niso temeljito preverjeni. Vseeno pa je namignil, da v času nastanka vladne skupine in prevzema vodenja ni vedel, da sta Lavrih in Šinkovec tajno konspirativko obiskala že lanskega novembra. Če bi za to vedel, bi kot pravosodni minister svetoval direktorju Sove, da se tajna lokacija takoj zapre.

“… vsi naši sklepi, ki jih sprejmemo, so zaenkrat zaupni …”

Video: Denis Sarkić, montaža: Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Grega Fajdiga pravi:

    Zakaj pa ni vec videa gor?

  2. Grega Fajdiga pravi:

    ok, zdej pa spet dela.

  3. mrki pravi:

    -čujte strici, tu se en zajebava! A se ti zajebavaš, Lovro? Ne, jaz se nič ne zajebavam. Ampak eden se tu zajebava. —–answer my friend is going in the wind—-

  4. D_F pravi:

    Zadnijič sem bil v Lipici in sem videl lipicanca z usnjemnim kovčkom, ko se je odpravljal na pašo na golf igrišče….

  5. KRPAN pravi:

    pokakan!

Komentiraj