Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Še ena čistka na Delu

18. april 2007 ob 18:05 | Jani Sever |

Napoved odpovedi na okrogli mizi o novinarstvu

Video: Denis Sarkić

Delova novinarja Rok Kajzer in Matija Grah sta bila obveščena, da je proti njima stekel postopek za odpoved delovnega mesta. Razlog - uprava (ne uredništvo) meni, da sta nesposobna. Novinarjema naj ne bi grozil le odpoklic z mesta dopisnika, ampak morda tudi kar odpoved delovnega razmerja.

Gre za Delova dopisnika iz Zagreba in Dunaja, ki sta znana po svojem poročanju s katerim menda večkrat ni bil zadovoljen zunanji minister Dimitrij Rupel. Danilo Slivnik je na okrogli mizi mirovnega inštituta o novinarstvu 3. aprila za Graha dejal, da je lani zgrešil bistvo vsega.

Primer naj bi se odvrtel v prihodnjem tednu. Zanimivo bo spremljati kako bodo na novico reagirali novinarji Dela.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Andraž pravi:

    Mogoče kdo ve, ali je mladi novinar gospodarstva Primož Cirman prestopil iz Dela na Dnevnik? Pa če je, kdaj?

  2. japanac pravi:

    oj,je ja. očitno pred kratkim, a sem od njegove bivše sodelavke namige o odhodu z Dela dobil že lani. žal. drugače jim pa očitno že precej primanjkuje novinarjev, saj se često zgodi, da isti novinar napiše več prispevkov za FT, Sobotno. danilo in peter, tudi debelost vajinega življenja je kratka! ;))

  3. sliva pravi:

    tile na delu so res pravi šaljivci - direktor uprave javno ocenjuje novinarje (za kar je seveda odgovoren rednik), čez teden ali dva že dobijo odpoved. Argument, nesposobna sta in vse je po zakonu. Pri tem pa v objektive kamer pojasnjujeta tako hladnokrvno, da se sprašuješ, ali tile morebiti res verjamejo v to kar počnejo. Kredibilnost časnika pa na nuli - le kaj na vse to porečejo lastniki?

  4. miran pravi:

    pa ta Češpljev Danilo je res pacient in pol… na koncu bo Delo samo še pet reklam in križanka. Debil par excellence, kateregakoli cajtenga se loti, propade!

  5. D_F pravi:

    Delo je oblikovno zelo lep časopis, škoda ker je rez v vsebino prevelik in vsiljenih in reduciranih novic ter komentarjev…pač ne morem sprejeti - zato sem ga tudi odjavil…

  6. gundos pravi:

    slivnik dejansko sfuka vsak cajtng, kateremu se približa.
    on bi še Der Spiegel v treh tednih na kant spravu.

  7. tomaz pravi:

    tako Rok Kajzer kot Matija Grah sta vestno opravljala delo dopisnika. Dunajskega dopisnika lahko ocenim na lastni koži ter pohvalim, saj je opravil lansko leto super delo - lansko leto je bil čas parlamentarnih volitev in kolikor sem bral avstrijske časopise (der standard, profil, die presse, itn) in spremljal ORF1 in ORF2, lahko povem, da sem, kolikor sem bral v delu prispevke, prav vestno, kredibilno ter celo s kančkom tistega sarkazma, ki ga človek ne more podati, če ne pozna domačine, ne živi v okolju in ima še kakšne dodatne veze. Torej vse kar sem prebiral v avstrijskih časopisih in v delu na politične teme.

    Stojim za svojim stališčem in podpiram oba dopisnika in lahko rečem, da je Danilo Slivnik (ki v svoji pozi deluje kot marioneta večjega mehanizma) napravil veliko napako. več vprašanj lahko tudi na email.

  8. Neurodrine pravi:

    Neurodrine is a fantastic dietary supplement that protects your mind and improves memory performance. It can help you improve your focus and concentration.

Komentiraj