Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Strojanovi ostajajo v Ljubljani

17. april 2007 ob 12:21 | Katja Lenart |

V toplem torkovem dopoldnevu smo se odpravili k družini Strojan. Malce smo posedeli z njimi na soncu in počakali mamo Elko, da se z Mirkom vrne od odvetnika.

Potem, ko so včeraj kar nekaj časa (skupaj s predstavniki vlade) v gozdu iskali eno od lokacij, je Strojanovim prekipelo in so na hitro spakirali svoje imetje ter razočarani nad državo in siti neskončnega čakanja krenili nazaj v Ambrus. Ambruščani, ki so za prihod družine izvedeli nekoliko pozno, so tokrat naredili uspešno zasedo le za polovico družine.

Mirko je danes povedal, da so zdaj našli primerno lokacijo. Zadovoljen je predvsem z “novim” županom Zoranom Jankovićem in sosedom, ki je bojda prijazen in jih je lepo sprejel. Pogovorili so se tudi s tamkajšnjimi krajani, ki menda nimajo nič proti slavnim sosedom.

Mama Elka je bila danes vidno utrujena. Včeraj so nekje pozabili njena zdravila, zato jo stiska pri srcu. Upa, da bo zdaj končno mir, da bodo lahko zopet normalno zaživeli.

V kratkem pričakujemo tudi reportažo Denisa Sarkića iz Ambrusa.

Mirko Strojan: “Nismo dobro lokacijo izbrali, izbrali smo dobrega župana.”

Novinarka: Katja Lenart, video: Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Eric Arthur Blair pravi:

    razen tega, da so Strojani (Brajdic nekdaj, jasno) Romi in s tem bolj zasciteni kot nas ubogi medved, nimajo argumentov. Crne gradnje, neznanje Slovenskega jezika (ne krivit samo solskega sistema oz njihove neintegracije v le-tega, za katero so prvenstveno sami krivi po svoji lastni politiki izlocevanja) in na manjki ostalega. Veliko je tudi slovenskih, bosanskih ali katerih drugih druzin v Sloveniji, ki bi potrebovali vecjo pomoc kot Strojani. Ceferin pa je tukaj zaradi tozbe zoper drzavo in denarja, ki si ga obeta. Zalostno, kako naivno nasede tako politika kot medijski svet…

Komentiraj