Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

V Postojni vse OK

27. marec 2007 ob 12:20 | Vest |

Varuhinja človekovih pravic, Zdenka Čebašek-Travnik je danes predstavila svoje dosedanje delovanje in načrte za prihodnost. V mesecu svojega službovanja je tako poleg spoznavanja sodelavcev in udeležitve raznih seminarjev obiskala tudi Azilni dom v Ljubljani in Center za tujce v Postojni, saj je prejela več opozoril v zvezi s problematiko prebivanja otrok v Centru. Ugotovili so, da nastanitev otrok v Centru ne pomeni kršitve otrokovih pravic, ki jim jih zagotavlja Konvencija Združenih narodov o otrokovih pravicah, saj so jim “razmeram primerno zagotovljene vse pravice”. Tako je potrebno otrokove koristi ugotoviti in oceniti v vsakem primeru posebej.

Varuhinja je povedala, da bo v prihodnosti največ časa posvetila tistim družbenim skupinam, ki si same težko zagotavljajo svoje pravice, veliko pozornosti pa bo namenila tudi problematiki nasilja.

Zdenka Čebašek-Travnik:”Kar se pa tiče pojava, da ne govorimo o skupinah, ampak govorimo o pojavu, je pa pojav, ki ga bom spremljala, na prvem mestu nasilje in to nasilje ne glede na to, al se pojavi v družinskem okolju, al v šolskem okolju …

Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Menorescue pravi:

    MenoRescue™ is a women’s health dietary supplement formulated to assist them in overcoming menopausal symptoms.

Komentiraj