Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Orožarske preiskovalne komisije

27. marec 2007 ob 11:32 | Vest |

Koliko komisij v državnem zboru bo do konca mandata preiskovalo orožarske posle se na današnji seji kolegija predsednika DZ še niso uspeli dogovoriti. Predstavniki predlagateljev dveh komisij, ki naj bi se ukvarjali s trgovino z orožjem iz različnih obdobij slovenske samostojnosti imajo do petka čas, da se o tem dogovorijo.

Predsednik DZ France Cukjati je predstavnikoma predlagateljev, poslancu LDS Antonu Anderliču in SDS Jožetu Tanku, naložil, naj se sestaneta z vodjo zakonodajno-pravne službe DZ Miroslavom Mozetičem in poskušata priti do dogovora o tem. Cukjati je prepričan, da je še vedno možna ustanovitev skupne preiskovalne komisije, kjer bi preiskovali različne posle iz obeh predlogov; osredotočili bi se lahko na primer predvsem na zadnji posel z oklepniki 8X8 in skušali vsaj v tem delu priti do odgovora še do konca tega mandata. Dve komisiji pa enake vsebine ne bosta mogli preiskovati, je opozoril in dodal, da ne bi bilo v ponos DZ, če bi imeli tako inflacijo preiskovalnih komisij.

Anton Anderlič: “… še slabo ste prepisal …”

Video/Denis Sarkić montaža/Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. pajrt pravi:

    Komisija, ki jo želijo ustanoviti koalicijski poslanci bi preiskovala orožarske posle od leta 1994 naprej. Zanimivo zakaj pa ne tiste pred letom 1994 ;)

  2. MH pravi:

    Saj poznate Tisto Churchillovo: Če nočeš, da se karkoli nardi (odkrije), ustanovi komisijo.

  3. Neden olur pravi:

    Alanya Alara Çayı nerede?

  4. Kimdir pravi:

    Akciğer Kanseri: Belirtileri, Tedavisi ve Evreleri

  5. Biyografi pravi:

    Levitasyon: Sırlarla Yükseliş

Komentiraj