Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Specialci se predstavijo

24. marec 2007 ob 9:19 | Vest |

Bili smo na dnevu odprtih vrat specialne enote slovenske policije. Večina pripadnikov te enote želi ostati anonimna in širši javnosti neprepoznavna (predvsem slovenski ostrostrelci), zato vam njihovih obrazov ne bomo pokazali.

Med drugim smo si ogledali zaščitno opremo enote za protibombno zaščito, potežkali hladno orožje in streljali s pištolo (seveda je šlo za računalniško simulacijo, a pištola je bila videti kar prava).

Smo pa bili presenečeni nad strelsko natančnostjo osnovnošolcev, ki se urijo na računalniških igricah. Šokantno je, kako natančno lahko zadane nekaj metrov oddaljeno tarčo otrok, ki vsak dan strelja (na ljudi) v virtualnem svetu. Ob tem se pa človek res lahko malce zamisli, kaj pravite?

Al pa nekdo nastavi kak predmet, zanalašč, tak da ljudje mislijo, da je kej nevarnega, pokličejo nas, mi pridemo na mesto, kjer se jo to zgodil, in potem pač nekdo obleče to protibombno obleko, se gre do mesta, kjer je ta predmet postavljen, se postavi vodni top in se iz varne razdalje pol s tem vodnim topom predmet razbije.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Igor pravi:

    Najprej, dobra reportaža

    Zanima me pa kako ste izvedeli za dan odprtih vrat in če so vam dali to informacijo koliko časa moraš biti v policiji da se lahko prijaviš za delo v specialni enotiko na intenetu piše pol leta tam v reportaži sem pa zasledil da 3 leta

    lep pozdav

Komentiraj