Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Enake možnosti za vse?

23. marec 2007 ob 9:55 | Vest |

Evropski parlament in Svet Evropske unije sta leto 2007 razglasila za Evropsko leto enakih možnosti (ELEM) za vse. Na včerajšnji slovesnosti so tej priložnosti v čast v Cankarjevem domu debatirali: predsednik DZ RS France Cukjati, ustanoviteljica Slovenskega društva Hospic in ambasadorka ELEM 2007 v Sloveniji, varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik, Faila Pašić, aktivna članica islamske skupnosti, ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman, od rojstva slepa profesorica defektologije Sonja Pungertnik, predsednik nacionalne delovne skupine za pripravo ELEM 2007 in generalni direktor direktorata za invalide MDDSZ Cveto Uršič in predsednik Društva informacijski center Legebitra Miha Lobnik.

Varuhinjo smo povprašali kakšno bo njeno leto in če je opazila, da na odru ni bilo tolmača za gluhe (o tem smo se pogovarjali tudi s predstavniki gluhih in naglušnih). Miha Lobnik je priznal, da že štiri tedne spremlja Vest in povedal, da je bil projekt Legebitre (s katerim so se prijavili na razpis za ELEM 2007) zavrnjen. Predstavnica Društva distrofikov Slovenije pa je opozorila, da ni vse odvisno od države in da “mnogi tega, kar jim ponuja država, pač ne znajo izkoristiti sebi v prid.”

“Če bi bil tolmač na odru, bi vsi videli, da gluhi smo, da obstajamo in da potrebujemo nekoga.”

Pred vhodom v Cankarjev dom pa smo v roke dobili zanimiv dokument (ki ste ga mnogi najbrž že videli):

enake možnosti

Za enake možnosti za vse,
Katja Lenart.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. HST pravi:

    Zdej pa pot pod noge, pa intervjujčke s temi, ki so zdaj najvišje, pa povprašat, če še trdijo enako. Prej pa na www.dz-rs.si, pa natančno pregledat magnetograme. Ctrl-F pomaga. … Ker VESTe, da se drugi tega ne bodo lotili.

Komentiraj