Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Rant kljub vsemu guverner BS

21. marec 2007 ob 15:12 | Vest |

SLOVENIA BANK GOVERNOR
Andrej Rant Foto Denis Sarkić

Guverner BS Mitja Gaspari je za svojega namestnika imenoval Andreja Ranta. Gaspariju se mandat izteče 31. marca. Predsednik republike pa ne kaže nikakršnih znakov, da bi lahko kaj kmalu predlagal novega kandidata za njegovega naslednika. Tako je bolj ali manj očitno, da bo Andrej Rant kljub temu, da v DZ ni dobil podpore, vsaj nekaj časa opravljal funkcijo guvernerja.

Kako dolgo bo trajal njegov v.d. mandat ni jasno, saj prav nič ne zagotavlja, da bi predsednik republike lahko kmalu presenetil s kandidatom, ki ga bo vladna koalicija z navdušenjem sprejela. Nasprotno, zdi se, da se spor med predsednikom države in vladnimi strankami še zaostruje. Nihče na vladni strani sicer ni uspel dovolj enostavno pojasniti zakaj nasprotujejo imenovanju Gasparija ali Ranta. Vendar je dovolj znakov, da nobena od strani v spopadu za zdaj ne želi popustiti.

Drnovšek z novim kandidatom vsekakor ne hiti. Pred nekaj dnevi pa je BS odgovorila na sume iz poslanskega vprašanja Mira Petka (SDS) o kreditu, ki naj bi ga neupravičeno dobil od frankfurtske podružnice Janko Zakršnik. BS pri pregledu posla ni našla ničesar spornega. Kljub temu so zadevo začeli preiskovati kriminalisti, menda pod vodstvom posebne tožilske skupine.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. pajrt pravi:

    Zvesta “vojakinja” Brezigarjeva izpolni vsak ukaz ;)

Komentiraj