Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Strojanovi v snegu

20. marec 2007 ob 18:00 | Vest |

Ker že dolgo nismo nič slišali o družini Strojan, ki je še vedno začasno naseljena na Rojah, smo se danes, ko je sneg pobelil poljane in nam podaljšal zimo, oglasili pri njih.

Ko so družino preselili na Roje, jim je bilo zagotovljeno, da bodo tukaj začasno preživeli le zimo. In ker je ta pokazala zobe, nas je zanimalo, če bodo zdaj tam ostali dlje kot je bilo načrtovano. Mama Jelka in sin Mirko sta nam razložila, da je z vlado dogovorjeno, da bodo tukaj ostali najdlje do 15. aprila, v tem času pa naj bi jim država našla novo bivališče.

Kot pravijo Strojanovi, na Roje že dolgo ni bilo koga, ki bi prinašal novice o potencialni novi lokaciji. Tudi z odvetnikom Čeferinom ni govoril nihče od odgovornih.

Otroci medtem hodijo v šolo v Šentvid in kot pravijo, nimajo nobenih problemov. Strojanovi večkrat obiščejo Ambrus in se s tamkajšnjimi vaščani menda dobro razumejo. Na vprašanje, če so pripravljeni ostati na Rojah, je bila Jelka odločna, da se to ne bo zgodilo. Hočejo nazaj na svoje, pa četudi bodo tam postavili šotore.

Jelka Strojan: “Men tukaj pride ko da sem v zaporu”

Novinar Denis Sarkić
Kamera in montaža Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. Rok pravi:

    @Jelka

    “Men tukaj pride ko da sem v zaporu”

    Ves, Jelka, ce bos do konca zivljenja s svojo familijo v tem “strasnem zaporu”, ko ne bos odsluzila svojih…ah, ona ze ve:)

    p.s. Me zanima, kako bi se pocutili revezi iz Guantanama, ce bi slisali, kako Elka primerja svojo hiso in okolico z zaporom.

  2. Crt pravi:

    Rok, poskusi živeti še ti tako kot Jelka & Co., pa boš videl, da ni tako rožnato!!!

  3. VDB pravi:

    Ma to pa je že farsa. Kam na svoje? Kaj je vaše….?
    Zaradi takih stvari, da se to dovoli, mi gre na bruhanje. Upam samo, da še mi davkoplačevalci ne bomo plačevali za to, ker če bomo, mora prit do punta!!!

  4. mArkedzani pravi:

    Ne spomnim se kdaj sem gledal nazadnje tako pristen intervju. Krasic & (J)Elka vsak s svojo pljugo, samo tam bi se moral malega na koleno dat kot dedek mraz in ga vprasat, kaj si zeli

  5. Rok pravi:

    Ce bom jaz zacel ziveti tako kot Jelka&co, predvsem ne bo roznato mojim bliznjim in daljnim sosedom.

  6. omg pravi:

    Ja, sej supak cefurski, “kva je ze, Cmak?”. Briga vas vse za pretepenega, tale trop cigotov pa postavljate na pedestal.

  7. Sendi Krasić pravi:

    Čmak po mojih informacijah kot prvo ni Rom, kot drugo se mu sodi na poštenem sodišču, kot tretje pa Jelka Strojan ni s kolom tolkla po žrtvi incidenta, ki je sprožil proteste in deložacijo Strojanovih.

    Do pretepenega imam spoštovanje, ker nikjer in nikoli nisem zagovarjal Čmaka in tudi ne poveličujem Strojanovih samih. Sovražim in preziram le tisto, kar se jim je in se jim še naprej dogaja! Sramota na kubik za vse, ki živimo v tem stoletju!

  8. Sendi Krasić pravi:

    Aja, hvala ze naziv čefur, ker že dolgo nisem poslušal Magnifica in si ga bom lahko po tej sugestiji lahko malo zavrtel…

    “… kaj me boli kurac, jest sm Čefur!”

  9. Rok pravi:

    Se strinjam s Sarkicem, “sramota za vse, ki zivimo v tem stoletju”. Jasno je, da bi se to moralo zgoditi ze v prejsnjem…

  10. Best Supplements pravi:

    Buy discount supplements, vitamins, health supplements, probiotic supplements. Save on top vitamin and supplement brands.

Komentiraj