Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Še en dokaz medijske odvisnosti

20. marec 2007 ob 15:35 | Vest |

O poročilu State Departmenta, posebej o točki neodvisnosti medijev, smo v Sloveniji slišali bolj malo. Na to je opozorila tudi Liberalna akademija, ki se je tako zapletla v spor z Delom oziroma odgovornim urednikom Petrom Jančičem. Po njihovih besedah ta ne spoštuje Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o medijih glede popravka “nepopolnih navedb”, ki se dotikajo poročila.

Za kogarkol, ki je kritičen do, bodisi koalicije, do vladajočih medijev itd., pa zakon o popravku velja na ta način, da se ga, skratka, obide …. no in Jančič je demonstriral to tehniko, kako se to dela.

Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Rok pravi:

    Po tem, ko sem gledal vcerajsnji Studio Kucan, ups, Studio City, me nihce na tem svetu ne more prepricati, da so mediji v rokah vlade. To je totalna bedarija in to je jasno vsakemu, ki ima odprte oci. Mediji v Sloveniji so bili, so in verjetno tudi bodo se kar nekaj casa v rokah levicarjev. Trditi karkoli drugega je smesno.

  2. pravoverec pravi:

    Smesno je kar trdi zgornji tip.

  3. Ščurek pravi:

    Tudi takrat, ko bo vsaka medijska sekunda ali črka hvalospev njenemu visočanstvu Firerju Janši, boste vi desnuharji še vedno trdili, da je vse v rokah levičarjev. Sieg!

  4. Rok pravi:

    @pravoverec
    Me veseli, da sem te malo nasmejal

    @Scurek
    Nomen est omen.

  5. vest.si » Blog Arhiv » Samocenzura medijev pravi:

    […] Na očitke Liberalne akademije je danes v imenu poslanske skupine SDS odgovoril Branko Grims, ki ugotavlja, da je bilo poročilo State Departmenta “generalno gledano izjemno ugodno”. Grims je poudaril, da je poročilo pozitivno tudi za slovenske medije oziroma njihovo svobodo, strinjal pa se je z očitki glede samocenzure. Kot primer je navedel “slovenski gospodarski čudež” (prevzem evra ob deflaciji), ki po njegovih besedah ni bil deležen medijske pozornosti, kar naj bi bil dokaz samocenzure v luči nepriznavanja vladnih dosežkov zadnjih dveh let. Drugi primer takšnega delovanja medijev pa je znižanje naročnine RTV (ta se je znižala za 96 stotinov) o čemer prav tako ni bilo slišati prav nič, niti s strani RTV-ja, pravi Grims. […]

  6. japanac pravi:

    Rok ima prav. Vsako jutro, ko mi je odpreti uravnotežen časnik, povsod članki o levici pa njihove fotke itn. Groza. Kmalu bodo še v športu. Jejhata,kaj eni ljudje so slepi ali neumni. Če smo že pri tv … Naši kopirajo Otvoreno, a so naredili sramoto HTVju. Oni namreč nimajo nenehno istih debat o opoziciji. Zakaj včeraj recimo niso govorili o pesništvu, ampak o izjemnih dogajanjih na levici?! Ker je to res bilo samo včeraj. Ob vsem skupaj pozabljajo na tisto o … “danes meni, jutri tebi”.

Komentiraj