Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Novi predsednik ŠOUM

14. marec 2007 ob 18:57 | Vest |

Poslanci Študentskega zbora mariborske študentske organizacije so danes, na 12. redni seji, izvolili novega predsednika ŠOUM, Andreja Krčka. Dosedanji predsednik, Robert Pritržnik, je dobrega pol leta pred iztekom mandata podal odstopno izjavo, razlog za odstop bi naj bil osebne narave, predvsem pa zahtevnost podiplomskega študija.


Robert Pritržnik: ” Zelo sem ponosen …”

Andrej Krček, dosedanji podpredsednik in sekretar za univerzitetno politiko in izobraževanje bo funkcijo predsednika opravljal do izteka časa, ko bi prenehal mandat predhodnemu predsedniku, predvidoma novembra 2007. Krček zaključuje študij na FF v Mariboru, kjer mu je status študenta že potekel, obenem pa je kot izredni študent vpisan v 1. letnik Ekonomsko poslovne fakultete v Mariboru. Doletel ga je predsedniški mandat z zaporedno številko 13, na katero ima lepe spomine.


Andrej Krček: “… če bo kaj slabega, ne bo zaradi trinajstke …”

Na seji nadzornega sveta ŠOUM, ki je za zaprtimi vrati potekala danes, so se uresničile tudi napovedi direktorja ŠOUM, Draga Žure, da bo ŠOUM odstopila od soustanoviteljstva Zavoda Marš. Nadzornemu svetu je bilo namreč predlagano, da podpre sklep o odstopu od pogodbe o ustanoviteljstvu radia Marš. Nadzorni svet je predlog podprl.

Do formalnega izstopa ŠOUM iz soustanoviteljstva Zavoda, ki bo potrjen po registraciji na sodnem registru, na radiu Marš v.d. direktorja ostaja Bojan Golčar, na katerega so sodelavci radia, sploh v zadnjem času, precej jezni. Nazadnje jim je zagodel minuli petek, ko je uredništvo zaključevalo prijavo na programski razpis za medije MK. Ena od obveznih prilog dokumentacije k prijavi programskih projektov na razpis je izpis iz sodnega registra. Iz uredništvu neznanega razloga je Golčar pripravil izpis za napačno pravno osebo.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. pravoverec pravi:

    Ponosen sem, ker sem mafija, je rekel in odsel v zgodovino SOUM.

  2. gliha pravi:

    vejte kaj, ena lütka je morala pasti, zatou, de je drüga lejko gur prisla. zura pa je se zmirom glavnej, a nej?

Komentiraj