Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Direktor Gratela o “aferi Gratel”

13. marec 2007 ob 13:27 | Vest |

Spor med občino Ljubljana in Gratelom se je zadnje dni stopnjeval. Mesto je na koncu odpeljalo Gratelove stroje, kar je Gratel razumel kot krajo. Direktor Gratela Drago Štrafela, sicer član SD, je kljub temu še vedno prepričan, da bo Gratel na koncu gradil optično omrežje v Ljubljani. Prav tako so po današnji novinarski konferenci župana Jankovića prepričani na njihovi strani, le pravila igre bodo določili na novo. Občina pa tudi zahteva striktno upoštevanje določil pogodbe, ki jih po njihovem mnenju Gratel do sedaj ni v celoti upošteval.

Prvi del:

Drugi del:

“… poslovna škoda, ki jo pa lahko merimo v večih milijonih evrov … “

Včeraj zvečer je Gratel sporočil, da umika mehanizacijo z ljubljanskih ulic. V sporočilu so zapisali:
»Ne želimo si merjenja moči na ulici, obenem pa nismo želeli mestu Ljubljana nakopati nepredvidenih stroškov. Po tehtnem premisleku smo se odločili, da bomo na MOL tokrat vložili odškodninske zahtevke. S pozivom županu Jankoviću k odlogu izvršitve odločbe smo se temu želeli izogniti, vendar nam na MOL niso želeli prisluhniti. Kot sem že danes povedal, je ocenjena škoda velika, saj je po izvedeniškem mnenju mesečna odškodnina težka poldrugi milijon evrov.«

Kot pravijo v Gratelu je to slaba novica za vse, ki so se nadejali optičnega priključka. Kdaj bo Ljubljana dobila najsodobnejše širokopasovno omrežje?

spraševal Denis Sarkić, txt Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. vest.si » Blog Arhiv » SDS niso več socialdemokrati pravi:

    […] Včeraj je v intervjuju za Vest direktor Gratela Drago Štrafela povedal, da je član Socialdemokratske stranke. […]

Komentiraj