Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Makarovič o blogih

11. marec 2007 ob 12:15 | Vest |

Matej Makarovič, docent FDV in kolumnist Dela (lanskoletni nagrajenec Jurčičevega sklada), o priložnostih in nevarnostih interneta in blogov.

Internet žal nikoli ne bo samo prostor civiliziranega, strpnega, demokratičnega dialoga, čeprav ima tak potencial. Ampak zato bo velik dosežek že, če neodgovornost in nezrelost nikoli ne prevladata nad odgovornostjo in zrelostjo.

Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. dadas pravi:

    Matej Makarovic kot ex-predsednik podmladka Janse nas poucuje o pasteh bloga…. blogerji, bejžte!

  2. Dajana pravi:

    To, kar je povedal, je popolnoma pametno. Blogi so zaradi tega, ker tu ni cenzure in lahko vsak psiho teži in dela trende - v nevarnosti. Jaz bi rekla, ker ni kodeksa in ker itak ni etičnih norm. Malo si me spravil v depresijo, Makarovič. :(

  3. pravoverec pravi:

    Ja, zdaj bi pa Janša še na blogih delal cenzuro. Tega nam manjka.

  4. dahvor pravi:

    Ja, forumi, blogi in vse kar daje možnost doseči, da bodo Oblastniki in Avtoritete dosegle neko Zrelost in Odgovornost, do Naravnih Zakonov, katere Kmetje/Raja zelo dobro pozna … je pa jasno, da samo Svobodni Ljudje lahko ustvarijo nekaj tako pozitivnega, za Rajo, kot je Svetovni splet…to mi je jasno, od kar sem prvo tipko prtisnu in se je yahoo pokazal, takoj mi je blo jasno, kdo bo vesel in kdo bo žalosten … po 44 letih življenja v Sloveniji Človek postane strokovnjak za taka vprašanja, če ni napačno zdresiran in nikoli dlje od svoje vasi, političnega vodja in cerkve ni bil…lahko ima pa tudi materialni interes, da… laže nategne nevedne-neobveščene … če ne bi imel prav, bi Slovenci že vse vedli o novi knjigi, za nove čase The Secret in ne samo o Hendrix Elektric Vodka … na vsako finto padate-samo da ne Razsvetljuje Raje…važno je samo, da se še opija, da pivovarna časopis si kupi…raja/vaše nujno zlo…same take sem prejšnji teden in danes iz tiska pobral…Vest si / ne daj se … ostani taka kot si…da ne omenim, da si vsak pravi Lovc, tudi skrivoma želi, da bi enkrat tudi Človeka lovil, seveda neoboroženega, ali pa z kakšno mačeto, za okras.
    In prišel bo dan, kmalu, ko vsak Človek bo vedel kako in kaj in avtoritetam se bo trg, do roba bankrota zožil…vsak bo Spoštovanja vreden … pa bilo kdo in kakšen bo bil…Avtoritete in Oblast ne zmoreta prestopit na višje znanje - zrelost, takoj pol je gnitje…ma ne moreš ubežat, magari, če se ga uliješ kot šilur in si pol pijan k Anglež…tako se pa okoli Trsta reče, ker je iz konca druge svetovne vojne ostalo, ko so domačini angleške vojake pit gledali…samo jm je vseeno dosti punc uspelo ožent in odpelat … no to bo pa v kakšni drugi zgodbi, kako so jih nalagali, jim gradove obljubljali, pol so pa v stajah z ovcami se znašle … kolk je blo zelo nesrečnih…ni blo še spleta, da bi prej pogledale…hehehe

  5. Ščurek pravi:

    Za klerikalca ni skrivališča, kajti njegov obraz je dnevnik njegovega življenja.

    Če institucijam kot so RTV Slovenija in Delo ne zaupate več, ste v zmoti. Ne zaupajte sebi, ne zaupajte svojemu srcu ampak zrelim in odgovornim!!

    Gospod teolog je pozabil pridati, da so v medijskih hišah ostale zrele edinole blagovne znamke, do ljudi pa so odgovorne le še toliko, da jim ne ustvarjajo nepotrebnega stresa s pomembnimi informacijami.

    Narobe svet in humanoidne pošasti, ki se posmehujejo navadnim ljudem.

  6. robert79 pravi:

    Fino, po moje pravilno rečeno.

  7. dentitox official site pravi:

    Dentitox Pro is a liquid dietary solution created as a serum to support healthy gums and teeth. Dentitox Pro formula is made in the best natural way with unique, powerful botanical ingredients that can support healthy teeth. https://dentitoxbuynow.us/

Komentiraj