Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Anonimk ni nikoli dovolj

9. marec 2007 ob 9:57 | Vest |


Predsednika - Drnovšek in Janša foto/Denis Sarkić

Danes bo v DZ potekalo glasovanje o kandidatu za guvernerja BS Andreju Rantu, ki za izvolitev nima nikakršnih možnosti. A ne gre le za formalnost glasovanja. V spopadu predsednika države in vlade za ime človeka, ki bo vodil BS, je vedno pomembnejše javno mnenje.

Poslanci strank vladne koalicije - posebej SDS - morajo imeti čimbolj kredibilne razloge za zavračanje predsednikovih kandidatov, ki se bo, kot kaže, nadaljevalo tudi po padcu Ranta. Seriji poslanskih vprašanj je sledilo razdeljevanje zaupnih dokumentov novinarjem v DZ, na kar je ostro odgovorli viceguverner Samo Nučič, z ovadbo. Temu je včeraj ostro vrnil očitke, češ da napada poslance, Jože Tanko (SDS).

A dokumenti še vedno so. Ne le dokumenti - tudi priloga anonimnega avtorja, ki pojasnjuje za kaj naj bi pravzaprav šlo. Kot uvod v parlamentarno razpravo jo na Vesti objavljamo v celoti:



Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. JJ pravi:

    Bili so “priča informacijam?”… Ehja

  2. uhlec pravi:

    Vedel sem da bo nova oblast nizka, da pa se bo posluzevala taksnih metod, tega si nisem mislil niti v najhujsih sanjah.

  3. TI pravi:

    sramota za oblast!!!! primitivci

  4. Sokol pravi:

    Ni samo oblast primitivna, ljudje smo primitivni, opozicija je primitivna, v takšni situaciji kot je zdaj ni luči na koncu tunela, je samo tunel.

  5. Jure pravi:

    Joooj! Srednješolske fore…

  6. vest.si » Blog Arhiv » Rant kljub vsemu guverner BS pravi:

    […] Drnovšek z novim kandidatom vsekakor ne hiti. Pred nekaj dnevi pa je BS odgovorila na sume iz poslanskega vprašanja Mira Petka (SDS) o kreditu, ki naj bi ga neupravičeno dobil od frankfurtske podružnice Janko Zakršnik. BS pri pregledu posla ni našla ničesar spornega. Kljub temu so zadevo začeli preiskovati kriminalisti, menda pod vodstvom posebne tožilske skupine. […]

  7. GlucoFlush pravi:

    GlucoFlush Supplement is an all-new blood sugar-lowering formula. It is a dietary supplement based on the Mayan cleansing routine that consists of natural ingredients and nutrients.

  8. ProDentim pravi:

    ProDentim is a nutritional dental health supplement that is formulated to reverse serious dental issues and to help maintain good dental health.

  9. Eye Fortin pravi:

    EyeFortin is a natural vision support formula crafted with a blend of plant-based compounds and essential minerals. It aims to enhance vision clarity, focus, and moisture balance.

Komentiraj