Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ovadba Banke Slovenije

8. marec 2007 ob 11:52 | Vest |


Zaupni dokumenti
so ušli iz BS. V DZ so jih novinarjem “vladnih” medijev RTVS in Dela razdelili anonimni donatorji. Vsaj ena novinarka jih je dobila kar od urednice. Ne da bi imela čas, da preveri kaj je v njih, je na hitro povzela njihovo vsebino.


Samo Nučič, namestnik guvernerja BS: “… domnevam, da so ti dokumenti ušli in Nove Ljubljanske Banke ne pa iz Banke Slovenije”

In kaj je v dokumentih? Pravzaprav precej nenavadne ugotovitve o tem, da je družba LBH Finance d.o.o., kljub temu, da ne bi smela, posluje tudi v Sloveniji. Po drugi strani dokumenti dokazujejo, da je na opozorilo BS NLB reagirala, da je torej obstajal nadzor, da ga je NLB vršila in da je dal rezultate. Morda pozno, a na to vprašanje bi najbrž laže odgovorila natančnejša preiskava primera.

Zanimivo je, da so zaupni dokumenti o LBH v DZ priromali ravno v trenutku, ko naj bi predsednik vlade odgovarjal na kopico vprašanj poslancev iz njegove stranke, ki so se prav tako nanašala na poslovanje NLB. Glede na okoliščine je torej najverjetneje dokumente distribuiral nekdo, katerega interesi so kompatibilni s tistimi, ki jih v svojih vprašanjih in ravnanjih kažejo poslanci in predsednik SDS.

Policija in tožilstvo bosta vsekakor imela veselo delo, rezultatov pa tudi ni mogoče pričakovati.

Jani Sever

Priloga: Zaupni dokumenti

BankaSlovenije1
BankaSlovenije2
Banka Slovenije3

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj