Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Auer prosi za zastaranje

6. marec 2007 ob 16:57 | Vest |

Podjetnik Stojan Auer, ki mu na mariborskem sodišču sodijo zaradi poskusa storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve, se sklicuje na zastaranje sodbe.
Na današnji tiskovni konferenci je ob prisotnosti hčerke Sandre ter mariborskega mestnega svetnika Primoža Juharta, predsednika sveta Liste za pravičnost in razvoj, medijem vnovič povedal svojo zgodbo. Njegova zagovornica, Stanka Gavez Firm, se tiskovke zaradi virusa gripe ni udeležila. Je pa sodnico Andrejo Lukeš, ki je primer Auer prevzela z letošnjim letom, pisno pozvala, »da naj sodišče izda zavrnilno sodbo, saj kazenski pregon zoper imenovanega obtoženca ni več dopusten zaradi absolutnega zastaranja«. Pri tem se Gavezova sklicuje na Kazenski zakonik Republike Slovenije (VI. Odstavek 112. člena), kjer piše:« Kazenski pregon zastara v vsakem primeru, če preteče dvakrat toliko časa, kolikor ga zahteva zakon za zastaranje kazenskega pregona«.

Sodišče stoji na stališču, da zastaranje kazenskega pregona v tej kazenski zadevi ne teče zaradi tega, ker je bila Auerju 7. junija 2004 izrečena obsodilna sodba, ki je postala pravnomočna 1. septembra 2005, ko je Višje sodišče v Mariboru, na podlagi pravnega mnenja Vrhovnega sodišča RS, izdalo odločbo.
Gavezova spodbija mnenje Vrhovnega sodišča ter poudarja, da le to ni v skladu z veljavnim Kazenskim zakonikom, Ustavo RS in Konvencijo o človekovih pravicah. Pri tem se sklicuje na 14. člen Ustave RS, ki določa, da so vsi pred zakonom enaki.


“Prav gotovo gre za politični proces.”

Primož Juhart je povedal, da Lista za pravičnost in razvoj prejema mnogo klicev podpore s strani ljudi, ki naj bi se jim dogajale podobne »krivice«. Zato Lista za pravičnost in razvoj namerava MOM predlagati ustanovitev posebne komisije, ki bi reševala podobne primere, kot je Auerjev. Juhart dodaja, da je teh, še posebej v Mariboru, dosti.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. kurja zupa pravi:

    Auer bi se bil pripravljen ustreliti v nogo, samo da bi dokazal, da nekdo strelja nanj…. najlazje je ljudi vleci za nos z neko teorijo zarote… ne vem, zakaj takim manipulantom dajete pozornost na tem blogu.

  2. Neurozoom pravi:

    Neurozoom is one of the best supplements out on the market for supporting your brain health and, more specifically, memory functions.

  3. EyeFortin pravi:

    EyeFortin is a natural vision support formula crafted with a blend of plant-based compounds and essential minerals. It aims to enhance vision clarity, focus, and moisture balance.

Komentiraj