Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ignoriranje lastnih poslancev

5. marec 2007 ob 17:45 | Vest |


palme in Janez, originally uploaded by jani1sever.

Foto/Denis Sarkić

Predsednik vlade je odgovarjal na poslanska vprašanja. Kot sem zapisal - je bilo najbolj zanimivo pričakovanje odgovorov na vprašanja, ki so mu jih zastavili poslanci njegove stranke. A teh ni bilo. Vse je bilo očitno storjeno že s tem, da so bila vprašanja postavljena.

Ponovimo, kaj je zanimalo poslance prve vladne stranke:

- Koliko “sredstev je uspelo Sloveniji iztožiti od NLB v sodnem postopku, ki je tekel na Cipru”?
- Ali vlada razpolaga s podatkom, da naj bi bil lastnik večjega računa v podružnici Beobanke na Cipru nekdanji predsednik strateškega sveta LDS za gospodarstvo, ko je bil premier Janez Drnovšek, danes pokojni Peter Rigl?
- Ali je vlada seznanjena, da naj bi preiskovalci haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na ozemlju nekdanje Jugoslavije v preiskavi finančnih ozadij Miloševićevega režima preiskovali tudi podjetje PERI, ki je bilo v lasti Rigla?
- Kaj je zanimalo preiskovalko haaškega sodišča Susan Hayden ob njenih obiskih v Ljubljani in kakšne odgovore so ji posredovali predstavniki slovenskih državnih institucij?
- Kdaj so na zunanjem ministrstvu začeli načrtovati obisk takratnega premiera Drnovška na Cipru, ki je državo po njegovih navedbah obiskal le kratek čas po nenadni smrti Rigla?
- Ali se je Drnovšek na Cipru pogovarjal tudi o sredstvih na računih podružnice Beobanke?
- Ali sploh in kako pogosto je Banka Slovenije v preteklosti nadzirala poslovalnice slovenskih bank v tujini?
- Ali so nadzorniki NLB seznanjeni z ugotovitvami, da naj bi podružnica LBS New York za potrebe nekdanjega premiera Janeza Drnovška septembra 1999 financirala najem razkošne vile v Lenoxu v ameriški zvezni državi Massachusetts?

Neverjetna ignoranca. Na tako pomembna vprašanja vlada sploh ni reagirala In neverjetno, tudi tisti, ki so vprašanja postavili niso protestirali. Je torej manevra vlade in poslancev SDS v DZ konec? Najverjetneje je to odvisno od ravnanja predsednika republike. Namigovanja o njegovih domnevno koruptivnih zvezah iz preteklosti bodo gotovo prekinjena, če bo za novega guvernerja BS predlagal SDSu všečnega kandidata. (Potem ko v petek Rant v DZ ne bo izvoljen).

Sporočilo je bilo dovolj jasno. Posebej, ker je v DZ istočasno zakrožil dokument o delovanju NLB in njenih podružnic v tujini.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. dzrs1 pravi:

    Vprašanja koalicijskih poslancev vladi so še vedno služili zgolj takšni ali drugačni politični propagandi.

  2. JB pravi:

    Kaj pa jim naj bi odgovoril na njihova debilna vprašanja?

  3. Jure pravi:

    Očitno so vprašanja res imela drug namen…

  4. vest.si » Blog Arhiv » Miro Petek in SDS stopnjujeta tempo pravi:

    […] Poslanec stranke SDS Miro Petek je danes na Vlado RS naslovil novo poslansko vprašanje, ki zadeva morebitno sporno poslovanje hčerinskih bančnih družb NLB v tujini (LBS bank, New York in LHB Frankurt). Pojasnil je tudi zakaj so se poslanci vladajoče stranke odločili za tako intenzivno taktiko naslavljanja vprašanj Vladi in ministrom. […]

  5. vest.si » Blog Arhiv » Ovadba Banke Slovenije pravi:

    […] Zaupni dokumenti so ušli z BS. V DZ so jih novinarjem “vladnih” medijev RTVS in Dela razdelili anonimni donatorji. Vsaj ena novinarka jih je dobila kar od urednice. Ne da bi imela čas, da preveri kaj je v njih, preden je povzela je na hitro povzela njihovo vsebino. […]

  6. Diyarbet pravi:

    Thank you for great content. Hello Administ. Diyarbet , Diyarbet Giriş , Diyarbet Güncel Giriş , Diyarbet yeni Giriş , Website:

Komentiraj