Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pacta sunt servanda

2. marec 2007 ob 16:49 | Vest |

Zgodba je pravzaprav tipično slovenska. Rumena, če hočete. V zadnji številki Vikenda so zapisali, da se ekipa nacionalkine oddaje Tistega lepega popoldneva poslavlja od oddaje (naslov članka je: “Anja se ne vrača, TLP odhaja?”). Anja Križnik Tomažin naj bi uredniku oddaje TLP povedala, da se najverjetneje ne bo vrnila na voditeljsko mesto ( Anja naj bi to nedeljo v oddaji sama razkrila, kaj je res in kaj ne), v Vikendu pa so tudi zapisali:
” Prav tako smo neuradno izvedeli, da je vprašljivo, ali bo TLP po poletju sploh še vodil Lado Bizovičar. Po naših informacijah naj bi vsi ožji sodelavci TLP prenehali delati za to oddajo, ki bi se morala do jeseni tudi vsebinsko prenoviti.”

In so vrgli kost za glodanje. Tako, rumeno, če hočete.

Poklicali smo na Vikend, da ugotovimo, od kod jim informacije. Odgovorna urednica Mateja Košir je povedala, da so informacije prišle od zanesljivega vira na RTV Slovenija (ki ga ne želijo razkriti), da je članek nastal v uredništvu Vikenda (kdo je članek zapisal, ni razkrila), ter da uredništvo stoji za zgodbo, ki je napisana.
“Če se bo izkazalo, da katera od informacij ne drži, bomo pač takrat ukrepali”, je še dodala Koširjeva.

Poklicali smo tudi Lada Bizovičarja, voditelja oddaje TLP, ki je prijazno zatrdil, da o vsem skupaj ne ve nič in da se mu - “pa brez zamere” - s tem tudi ne da ukvarjati. In da naj se pač obrnemo na vodstvo televizije.

Direktor RTV Slovenija Jože Možina je na dopustu (ki si ga je po besedah njegovega pomočnika Igorja Pirkoviča tudi zaslužil), prav tako tudi Petar Radovič, odgovorni urednik Razvedrilnega programa. V nacionalkini PR-službi so nas napotili na pomočnika direktorja RTVSLO Igorja Pirkoviča. Zato smo se oglasili v njegovi pisarni, da nam pojasni situacijo. In jo je.

Pomočnik direktorja RTVSLO Igor Pirkovič: ” Če kdo odide, mu želimo srečno pot, nikogar ne zadržujemo “

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 20 x komentirano
  1. B pravi:

    Ta je 100% Grimsov človek… Ima vse predispozicije, da ga uvrstimo v krog Brankotovih prijateljev… Sem morda narobe slišal: “Janja Tomažin”?

  2. KRPAN pravi:

    Večina je na zasluženem dopustu, gospod Pirkovič mi pa kar malo diši z monitorja.

  3. Davorin pravi:

    Prav si slišal … pomiočnik direktorja RTV Slovenija je rekel “Janja Tomažin”. Dosti žalsotno, da ne pozna niti imela lastnih voditeljic (četudi je na porodniškem).

  4. kurja zupca pravi:

    Pirkovic je nas covjek. Branko G…s.

  5. M pravi:

    Sori, ampak tole je izgledalo pa kot da je bilo zaigrano. Nocem verjet, da ima tako pomembno pozicijo clovek, ki navidez ne zna steti do pet. Saj se heca!
    Gospod Pirkovic, en nasvet - ce se pogovarjate z novinarko, se posebej, ce ima kamero, se pripravite na pogovor, ne pa da dajete slaboumne izjave, ki vam dobesedno ubijejo kakrsnokoli verodostojnost.

  6. AzzQim pravi:

    Ma kakšen lol. Mislim, da bi bilo bolj vznemirljivo in poučno, če bi se z vrbo pogovarjal o parcialnem odvodu. Grem jaz na njegovo mesto za plačo takole odgovarjat, on pa naj si privošči dopust.

  7. Sokol pravi:

    O joj… a ta sploh kaj ve, poleg tega kar lahko izvemo iz revij in medijev… kaj tam potem sploh počne? Drugače pa se mi zdi, da bi lahko bila tudi novinarka malo bolj “prodorna”, je kar pustila, da govori o stvareh, ki se niti slučajno niso dotikale vprašanja. “Nisem vas tega vprašala”, “prosim če odgovorite na vprašanje”… bi bilo primerno vsaj parkrat v tem prispevku.

  8. jaKa pravi:

    hohohoho… nekdo je pa ravnokar prikolovratil iz nekajurne pavze v bangladešu…

  9. Martin Mystère pravi:

    Mislim, halo? Eno je trema, to mu lahko odpustimo, ampak ta pogovor razkriva globlje vzroke. Človek dejansko nima pojma, kaj se dogaja na RTVju. Parafraziram: “Enkrat marca naj bi se sovoditeljica ene izmed treh najbolj gledanih razvedrilnih oddaj vrnila s porodniške, ampak jaz ne vem, ali bo še vodila ali ne.” To bi pomočnik direktorja 2. marca pa že lahko vedel! In da ne zadržujejo nikogar, ki želi oditi. Take izjave si menedžer enostavno ne more privoščiti! Za nedeljsko popoldne so po mojem laičnem mnenju ratingi med 6% in 10% fantastičen rezultat (”car” Mario ima baje - v najbolj hvaležnem terminu seveda - dobrih 20%) in pomočniku direktorja pač ne bi smelo biti vseeno, da njegovo barko zapuščajo kokoši, ki nesejo zlata jajca. Grimsova roka je res dolga in ekipi TLPja in Hri-barja sta očitno stigmatizirani kot nekonformistični, rdeči, protirežimski, razvratni itd, zato jih bodo pač uravnotežili. Če že ne gre drugače pa z umikom s programa.

  10. mArkedzani pravi:

    Kaj je Pirkovic po poklicu?

  11. Martin Mystère pravi:

    Glede na to, da je pri Piramidi tudi pisec besedil priredb (!) in da je včasih objavljal za Demokracijo … po moje ali AGRFT ali FDV.

  12. Rok pravi:

    Meni ni deloval neumeno, ampak jebivetrovsko, tele novinarke ni jebal pet %. Mislite, da bi Pirkovic takole odgovarjal npr za Delo ali Dnevnik?

  13. Martin Mystère pravi:

    Za Delo bi imel že vnaprej pripravljene odgovore, Dnevnik pa bržkone sploh ne bi prišel do njega. Občutek imam, da tale novinarka ni bila najavljena, od tod tudi tak blagotelečji pogled. V včerajšnji Mladini ravno piše, da nikakor ne morejo priti do nikogar na RTVju, pa imajo cel kup vprašanj…

  14. kugatja pravi:

    Kar se tiče jebivetrovskega odnosa - se ti, Rok, ne zdi, da bi moral pomočnik direktorja ene nacionalne televizije izjavo za medije podajati enako za vse medije? Bi moral eni novinarki, za katero praviš, da je “ni jebal pet %”, odgovarjati drugače kot nekomu iz “npr. Dela ali Dnevnika”?
    Mimogrede - gospod pomočnik direktorja je v pogovoru nekajkrat jasno povedal, da “konkretnih stvari ne more komentirati, ker jih ne pozna”. Odgovarja tudi z “Ne vem”.

    Ali ti poznaš Janjo Tomažin?

  15. KATJA pravi:

    Oja, do vodstva RTVSLO ni lahko priti. In ne, nisem bila najavljena.
    In ja, Gospod Pirkovič, ob 14:45 , ko sem ga dobila na telefon, o zadevi (še vedno) ni vedel nič. Vikend sem namreč prinesla s seboj (ker je dejal, da si ga še ni utegnil prebrati in da zato nima kaj za povedat) in članek si je lahko v miru prebral pred snemanjem pogovora. Sem pač malo počakala v njegovi pisarni.

  16. Inga pravi:

    Pirkovič je pravnik, če se ne motim. Spec.za mednarodne odnose.

  17. Inga pravi:

    Meni se zdi Pirkovič OK. Slovenija je majhna dežela in vsak bi rad bil nekaj posebnega. Mediji iz ene noseče voditeljice delajo zvezdo. Dajte mir! Koga briga kje bo dojila Tomažinka ali kje bo delala???
    Urednika razvedrilnega programa bi morala novinarka poklicati.

  18. katja pravi:

    “Urednika razvedrilnega programa bi morala novinarka poklicati.”

    Inga- saj sem ga poklicala. In čez 10 minut sem potrkala na vrata njegove pisarne. Ja, mar se moram najaviti dan prej?

    Mislim, da smo vsi preveč “onesnaženi” z miselnostjo, da se je treba vedno in povsod najavljati, vnaprej pošiljati vprašanja, čakati na odgovore in odobrenje ljudi, da jih lahko blagovolimo priti posneti. Ali je to potem sploh novinarstvo? Ali pa je to zgolj PR-služba v slovenskem novinarstvu…
    Mar ni smisel novinarstva (med množico drugih smislov) čimhitrejše podajanje informacij? Ki jih tisti pravi novinarji (pomislite na tiste z vojnih bojišč) dobijo na terenu, na licu mesta in predvsem takoj? IN brez vnaprejšnjega najavljanja.

    Mar niso ljudje na odgovornih položajih tam zato, da so sposobni javnosti kadarkoli in kjerkoli (predvsem pa - kako banalno - pred 15.uro v delovnem dnevu) odgovarjati na vprašanja? Predvidevam, da takšni ljudje (in to še najmanj leti na gospoda Pirkoviča, ki je bil zadnjič, mimogrede, zelo korekten in profesionalen, saj se ni zaklenil v pisarno) posedujejo tudi potrebne retorične veščine.

    Razmislite, Inga. O slovenskem novinarstvu in vnaprejšnjem najavljanju.
    Z vsem spoštovanjem do vseh vpletenih,
    K.

  19. eyefortin pravi:

    EyeFortin is an all-natural eye-health supplement that helps to keep your eyes healthy even as you age. It prevents infections and detoxifies your eyes while also being stimulant-free. This makes it a great choice for those who are looking for a natural way to improve their eye health. https://eyefortinbuynow.us/

  20. sight care supplement pravi:

    Sight Care is a natural supplement designed to improve eyesight and reduce dark blindness. With its potent blend of ingredients. https://sightcarebuynow.us/

Komentiraj