Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Norvežani gredo do konca …

2. marec 2007 ob 9:54 | Mojca Grobelnik |

Socrates Erasmus je akcijski program Evropske skupnosti za sodelovanje prek nacionalnih meja na področju izobraževanja, ki omogoča mobilnost študentov oz. opravljanje določenih študijskih obveznosti na eni od univerz članic EU. Študentje lahko gredo na tujo univerzo za obdobje od treh mesecev do enega leta. Poleg tega so študentje oproščeni šolnine in lahko zaprosijo za Socrates Erasmus štipendijo.

Pogovarjali smo se z Neli Dimc, iz službe za mednarodno sodelovanje na FDV-ju in Anjo Polajnar, ki je v okviru študentske izmenjave 5 mesecev preživela na Norveškem.


Anja Polajnar: “Oni veliko delajo čez teden, no ja, to je tudi čisto relativno, so zelo zaprti, ampak potem ko se pa odločijo, da gredo ven, je pa to do konca …

Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. AzzQim pravi:

    Evo ti investicijo. Money well spent… Mislim, tu mač :\

  2. MBF pravi:

    Money well spent? Na kaj pa ciljaš?

  3. houdeeny pravi:

    kje si soseda …hehe pa saj ne morem verjet!!
    5 mesecev je premalo - cimprej kaj ulet se v Spanijo! ;-))

    ja za severnjake je postal ze kar stereotip, da je pri alkoholu bistvena enormna kvantiteta :/ ..mozno pa da je to itak vsesplosno izrojen zahodnjaski trend. Zdi se mi da je Slovenija hvalabogu se vedno dovolj na “jugu” da praviloma znamo s prijatelji uzivat tudi samo v pivu ali dveh. Smo Slovenci zagotovo nekje vmes, a menim da smo v mnogocem vseeno blizje bolj sproscenim Spancem.

    btw, v Spaniji je “Vorspiel” pomemben socialni event, pravijo mu “Botellon” - praviloma zunaj, pa ceprav v ilegali. Ker se zvecer dobro je, se ga brez tezav po pravilu zura celo noc. Ko se dani, je za after tako kot pri nas, obvezen prigrizek. Za razliko od “nasega” bureka, so tradicija vcasih enako pregresno mastni “churros con chocolate”.

    morda off-topic, a ko sem ze navrgel nekaj primerjav, se ena;
    vsaj moje osebno opazanje je, da je razliko od obojih omenjenih, prostor pod Alpami v splosnem izstopa po ksenofobiji :/

  4. prostate flux pravi:

    ProstateFlux™ is a dietary supplement specifically designed to promote and maintain a healthy prostate for male.

Komentiraj