Tuesday 1. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Srečni Slovenci

28. februar 2007 ob 16:29 | Vest |

Po zadnji raziskavi Eurobarometra smo Slovenci nadpovprečno srečni državljani Evropske unije, hkrati smo tudi med štirimi evropskimi narodi, ki najbolj cenijo delo kot vrednoto v življenju. Ena večjih skrbi je pokojnina, saj jih le 35 odstotkov zaupa v udobno starost.

V povprečju se ima za srečne 87 odstotkov Evropejcev, med Slovenci pa je takšnih kar 89 odstotkov. Z življenjskim standardom je zadovoljnih 83 odstotkov Slovencev. Tudi delovna mesta Slovencev ne skrbijo, saj jih je kar 90 odstotkov odgovorilo, da v prihodnjih mesecih ne pričakujejo sprememb na tem področju.

Sprehodili smo se po ljubljanskih ulicah in mimoidoče povprašali, zakaj menijo, da se Slovenci počutijo tako zelo srečne, ali so srečni tudi sami in ali jih v prihodnosti kaj skrbi.


Smo, ker živimo v takem območju; lepa pokrajina, sorazmerno primerno življenje, potem, imamo svojo državo, vključeni smo v evropsko skupnost, imamo morje, imamo hribe in tako naprej.

Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. X pravi:

    Krasni novi svet, ni kaj.

  2. Andraž pravi:

    “Če si nardim, sem srečen.”

    Po Bartolu in Orwellu tudi Huxley? - verjetno ne manjka veliko.

    LP

  3. Rok pravi:

    Seveda, ko pa vsi nesrecni naredijo samomor :)

    p.s. Jst se mam supr v Sloveniji.

  4. EndoPeak pravi:

    Be The Ruthless Man In Bed That She Craves For. Be The Master Of Lovemaking Activity Just In A Month And Perform Like The Actor You See In

Komentiraj