Wednesday 2. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Hic Rodos hic salta - izkaži se!

21. februar 2007 ob 11:12 | Vest |

Danes se je na Uradu varuha človekovih pravic zgodila primopredaja poslov. Matjaža Hanžka je zamenjala Zdenka Čebašek Travnik.

Vednar je hkrati prišlo do neprijetnega zapleta. Matevž Krivic in novinarji so se lahko obrnili samo na Hanžka, čeprav ni več ombudsman in bo danes odpotoval v Črno goro.

Kdaj bo nova ombudsmanka zares pričela z delom nam ni uspelo izvedeti. Menda jutri. Vsekakor pa se zdi, da bo komunikacija z novo varuhinjo človekovih pravic precej drugačna kot doslej s Hanžkom.

Jani Sever

Zdenka Čebašek Travnik: “… danes še nimam mandata …”

Video/Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. komunist pravi:

    po kaj pa gre v črno goro ???

  2. domen pravi:

    “Zaustavite Reuter!”, Mahmud Bakalli, 1980, ko je Reuter poročal o neredih v Prištini, jugoslovanski mediji pa (še) ne.

  3. Sokol pravi:

    Tale nova varuhinja je tako zdolgočasena in pasivna, da to kar res ni. Se še spomnim tiste izjave, ko so jo vprašali kako komentira situacijo, ko je v Ambrusu izbruhnilo, pa je rekla, da še ni varuhinja in da ne bo komentirala, kot da jo je kdo vprašal če je varuhinja, mnenja lahko poda tako ali drugače. To kaže, da ni nič kaj preveč predana položaju, razen, če z dnem ko začne veljati funkcija, kritičnost in mnenja pridejo kar sami od sebe. Delala bo samo to kar je res nujno, pa še to se je kar odločila, da ji bodo prioriteta otroci…

  4. Andraž pravi:

    Že začela je kot bi koalicija lahko samo želela. Bomo videli kako bo naprej. Računam nato, da se bo izkazal in mogoče celo presegla standarde, ki jih je postavil Hanžek.

    Krivicu pa lahko samo stisnem roko in si rečem: Še so ljudje!, ki mislijo človeško in ne kapitalno.

  5. darja pravi:

    Jaz pa sem imela občutek, da je šefica urada kar piarovka, glede na to, kako se je obnašala.

  6. še-hudo-bo pravi:

    Hja… očitno je presidente Drnovšek namesto varuhinjo človekovih pravic parlamentu predlagal v izvolitev varuhinjo kršilcev človekovih pravic!?

    Očitno tudi sama rabi posebnega varuha pred novinarskimi vprašanji…

    Za tako hudo visoko plačo, kot jo ima odslej naprej, bi morala odgovoriti na vsako novinarsko vprašanje! Ne pa, da dela konkurenco ex-ministrici Lukačičevi…

    Očitno bo še hudo… :-(

    Janši se mora smejati od srca, kakšno varuhinjo je dobil, ki še MUU ali BEE ne zna reči…

  7. Mrak pravi:

    @Jani Sever! Kako je mogoce, da dolgoletni novinar in urednik pozabi, kaj je pravo novinarstvo? Laznjivec Sarkic je novinar? Saj se fotkati ne zna! Pa te nevednice, ki se se obnasati ne znajo, so jedro vesti? Pih in fej in fuj. Medtem ko sprasuje te raznorazne bedarije, krade cas resnim novinarjem. Nivo na katerega se spusca pa sploh ni za nikamor. Clovek nima nikakrsnih meril, o njegovi etiki pa smo se ze veckrat lahko prepricali. Da si padel tako nizko, res preseneca. Vmes se med vsem tem gnojem tvoji teksti izgubijo. Sploh pa te vec noben ne jemlje resno. Morda je prilika, da gres po izteku drzavne podpore za brezposelne na Direkt, kajti to je zdaj tvoj domet. Porazno!!!

  8. mehmet shehu pravi:

    Mislim, da Jani Sever ve kaj dela in to dela dobro. Tale portal je nedvomno prava osvežitev in pozitivna pridobitev v našem prostoru. Samo g. Sarkiča res malo v roke vzemi in ga nauči nekaj trikov. Sam ga sicer ne poznam, ampak izgleda spreten in pride povsod, zato je res škoda, da včasih ob zanimivemu sogovorniku ne zna postavljati vprašanj.

  9. matjaz pravi:

    Zadnjih 40 sekund:
    http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070221_3090508_16167264.php

    Toliko o g. Krivicu in objektivnosti tega bloga…

  10. ervinator pravi:

    Matjaž, hvala za link!

  11. Sendi Krasić pravi:

    Kdor misli, da sem jaz kamera gospoda Matevža Krivica lahko mirno uživa ob gledanju POP TV-ja in nikoli več v življenju ne preklopi na nič drugega.

    Upam tudi, da nikoli več niti ne komentira take norosti in butasto piše o meni kot o tistemu, ki sploh ne zna fotografirati in je lažnjivi novinar, ki sprašuje same bedarije in krade čas pravim novinarjem (verjetno tistim diplomirancem iz FSPN-ja oziroma FDV-ja ter Filofaksa ali EF-ja), se spušča na nivo “opice” ali na nivo bitja, ki zaostaja, nima meril in je njegova etika že zdavnaj ostala nekje v blatu, etc., etc., naj nikoli več, ampak res prosim, nikoli več ne gleda oziroma spremlja tole našo Vest, ker se meni res ne da polemizirati z nekom, ki se ne predstavi s pravim imenom in nima prav nobenih argumentov. In molim pri Devici Mariji, da bo res tako.

  12. Rok pravi:

    Ceprav navadno drugace opredeljujem glede stvari, ki so politicno obarvane, se mi zdi ta stran super. Zakaj? Predvsem zato, ker je drugacna. Na www.vest.si ne pricakujem istega kot pri 24 ur ali Dnevniku in glede tega nikoli nisem razocaran. Seveda se tu pa tam pripeti kaksen spodrsljaj, a temu se sploh ni cuditi, saj mala cetica novinarjev sproducira kar precej prispevkov…in to vsak dan! Sicer pa pridno delo najbolj zgovorno potrjuje kar stevilo komentarjev(st. obiskov mi ni znano) na strani, ki mislim, da kar pridno konstantno narasca.

    p.s. …in vest seveda ne bi bila nikoli tako kosmata brez Sarkica :)

  13. Andraž pravi:

    Matjaž, zakaj bi bili vestini novinarji neobjektivni? Verjetno, si takoj in brez premisleka verjel, kar so povedali na POPTVju o Krivicevi kameri?

  14. matjaz pravi:

    Andraž: ne, lahko bi oba posnetka pogledal celo brez glasu, pa bi videl bistveno razliko. Tukajšnji prikazuje Krivica kot rešitelja uboge družine, tisti na 24ur pa kot neobvladljivca, ki kuri ombudsmana kot deveto smet. Pa če je tisto o kameri, ki jo je “pripeljal” s sabo res ali ne, prejšnjega stavka verjetno ni moč zanikati?

  15. matjaz2 pravi:

    Andraž: ne, lahko bi oba posnetka pogledal celo brez glasu, pa bi videl bistveno razliko. Tukajšnji prikazuje Krivica kot rešitelja uboge družine, tisti na 24ur pa kot neobvladljivca, ki kuri ombudsmana kot deveto smet. Pa če je tisto o kameri, ki jo je “pripeljal” s sabo res ali ne, prejšnjega stavka verjetno ni moč zanikati?

  16. matjaz pravi:

    Jao, se opravičujem za hitre prste.

  17. Sendi Krasić pravi:

    Mene ni nihče pripeljal s sabo!!!!!!!!!!!!!!!

    Še enkrat ponavljam za tiste, ki ne razumejo, jaz sem delam za vest in za nikogar več!!!!

    Tisto kar je moja kamera posnela se je zgodilo, tako kot ste videli!

Komentiraj