Wednesday 2. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Denar samo za šefe

21. februar 2007 ob 14:08 | Vest |

Aktiv sodelavcev Radia Marš v današanjem sporočilu za javnost pravi, da sodelavci radia od oktobra 2006 niso prejeli plače.

Josip Rotar, član Zastopstva Aktiva sodelavcev radia je ogorčen:


Odgovorna urednica in v.d. direktor sta ves ta čas prejemala plačo…

Zadnja seja Sveta Zavoda je bila 29.maja 2006, ko je bila za odgovorno urednico imenovana Tanja Volf. 20. oktobra je Svetu Zavoda (sestavljajo ga 2 predstavnika ŠOUM, 1 predstavnik Društva za podporo radia Marš, 2 predstavnika sodelavcev ter 2 predstavnika zainteresirane javnosti) potekel mandat.

V skladu s statutom so postopki za sestavo novega sveta zavoda že stekli. Predstavnike v svet sta imenovala Aktiv sodelavcev in Društvo za podporo radia Marša, drugi ustanovitelj zavoda, ŠOUM, svojih predstavnikov v svet še ni imenoval. Posledično se tako Svet Zavoda ne more sestati.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. eter pravi:

    moj komentar:

    brez komentarja…

  2. ata marx pravi:

    Spoštovana spletna druščina,

    zakaj avtorica ni poiskala tudi Golčarja in urednice? Kakšno novinarstvo je to? (vsaj zdi se mi, da se vest.si gre “novinarstvo”). Strinjam se, da je grdo, da novinarji na Maršu ne dobijo keša, ampak me zanima tudi, zakaj ga ne dobijo. Sogovornik je avtorico lepo opozoril, da on ni pravi naslov za ta vprašanja.

    Najlažje je furat takšno novinarstvo, da predstaviš le eno stran. Zakaj se ni avtorica tako potrudila, kot se je v primeru Večerove zgodbe z blogom? V tistem primeru zasluži vse pohvale. Ni dobila Predana! OK, ga je vsaj poskusila. Za razliko od Mladine, ki se ni niti potrudila, da bi ga pobarala, kako in kaj. In zato se povsem strinjam z direktorjem Večera MP, ki Repovžu očita v pismih bralcev v tokratni Mladini neprofesionalnost.

    Svetujem vam, da ne zapravite kredibilnosti!!

    LP

  3. vesna pravi:

    ata marx, strinjam se s tabo…..situacija pa je takale: odgovorna urednica in v.d. direktorja, kot je ze novinarj Josip R. povedal, nista bila v sluzbi. Oba sta na bolniskem dopustu. Za vest.si pa pravkar delam na tem, da ju priklicem.
    pozdrav
    vesna

  4. ata marx pravi:

    Kul, Vesna! Svaka čast.

    LP

    :-)

  5. mama engels pravi:

    kakšna “svaka čast”!? napaka je narejena, zdaj je prepozno jamrat in obljubljat, da boš popravila napako, škoda je že narejena. saj veš, da popravkov nihče ne bere. (sicer me konkretno ne briga omenjeni MARŠ primer, komentiram zgolj načelno)

  6. vesna pravi:

    No, o kaksni napaki pa govorimo?…in nihce ne jamra. Prispevek, Denar samo za šefe, je porocanje o sporocilu za javnost, ki ga je poslal Aktiv sodelavcev, v prispevku je jasno,kaj je Aktiv zahteval, reakcija na zahtevo je prisla, reagiral je direktor in tudi odg. urednica. Pricakuj objavo odgovora obeh sefov. Ker nisem zelela krajsat posnetkov, je prislo do tega, da so zelo veliki in pojavile so se tezave z nalaganjem….upam, da bo uspelo, v kolikor ne, bomo krajsali. ob tem pa se seveda opravicujem vsem, ki boste za to,da slisite odgovore, morali prisluhniti 2x po skoraj 10 minut
    pozdrav
    vesna
    ….in ne moremo govoriti o popravku napake - kot sem povedala, prispevek o Aktivu in prispevek o vodstvu…ce redno spremljas vest.si, bos zadevo itak videl

  7. Medijski watch dog » Blog Arhiv » Marševci delajo zastonj, ustanovitelj hoče vpliv na svet zavoda pravi:

    […] Sodelavci Radia Marš že od oktobra lani niso prejeli plačil, še vedno pa delajo v programu, so sporočili iz aktiva sodelavcev radia. Zastopnik aktiva sodelavcev Radia Marš Josip Rotar je včeraj pojasnil: »Gre za okoli 40 sodelavcev radia, ki za svoje delo že od oktobra lani niso dobili plačila. Na radiu sta samo dva zaposlena, ki sta ves čas prejemala plači, to sta odgovorna urednica Tanja Volf in vršilec dolžnosti direktorja Bojan Golčar.« Več tukaj in v video vestički tukaj.  […]

  8. ProDentim pravi:

    ProDentim is an innovative dental health supplement that boasts of a unique blend of 3.5 billion probiotics and essential nutrients

  9. Aizen Power pravi:

    Aizen Power is a dietary supplement for male enhancement

Komentiraj