Wednesday 2. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prekmurščina in dinastija Novak

20. februar 2007 ob 9:24 | Vest |

Slovenska književnost je postala bogatejša za zanimiv primerek - Slovar stare knjižne prekmurščine. Slovenska rodbina Novak (večina se jih tako ali drugače ukvarja s knjigami in pisanjem) je slovar predstavila kot plod dolgoletnega dela dedka prof. Vilka Novaka (sicer priznanega etnologa, literarnega zgodovinarja, predvsem pa poznavalca stare prekmurske književnosti in njenega jezika).

Na sinočnji predstavitvi je bila množica Prekmurcev, živečih v Ljubljani in Novakovi so v knjigarni Vale-Novak s ponosom govorili o pokojnem dedku Vilku in njegovem ustvarjanju. Med obiskovalci so bili ( poleg Novakovih) tudi znani dr. Jože Toporišič, Vlado Kreslin, dr. Oto Luthar (Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU je izdajatelj slovarja), opazili pa smo tudi Zorana Thalerja.

Vlado Kreslin: “Težko si predstavljam kakega Slovenca, ki bi se šel romščino učit … sej v bistvu Romi tak al tak znajo slovensko …”

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Cami Halısı Polonya pravi:

    Thank you for content. Area rugs and online home decor store. Hello Administ .

  2. afro hair transplant pravi:

    aslı tarcan clinic

  3. Betandyou pravi:

    Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

Komentiraj