Wednesday 2. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Obisk v Sarajevu

19. februar 2007 ob 17:51 | Vest |


BOSNA SLOVENIJA, originally uploaded by jani1sever.

Protest varčevalcev NLB foto/Amel Emrić

V BiH je odpotovala zajetna slovenska delegacija. Tem je bilo veliko, najbolj popularna so bili seveda dolgovi NLB do njenih varčevalcev. Janša je poudaril, da gre za vprašanje nasledstva, predsedujoči svetu ministrov BiH Nikola Špirić pa, da ga je treba rešiti dvostransko.

Slovenski premier pravi, da se “včasih ustvarja napačen vtis, da je šlo za velika sredstva,” ki so bila prenešena v Slovenijo: “Teh deviz v Sloveniji ni bilo in tudi niso bile porabljene.” Dogovor o oblikovanju skupine strokovnjakov (iz leta 2004), ki naj bi rešila morebitna še odprta vprašanja, so ponovno potrdili, vendar je Janša dejal, da meni, da dejanskega stanja to ne bo spremenilo.

Vladi sta ob tem podpisali sporazum o socialnem zavarovanju, s katerim je, po besedah Špirića, rešeno eno od bistvenih odprtih vprašanj. Sporazum, ki ga morata ratificirati še parlamenta, ureja denarna nadomestila, otroške dodatke, porodniške ter poračune pokojnin, kot tudi pokojnin v prihodnje. Podoben socialni sporazum ima Slovenija že sklenjen z Makedonijo in Hrvaško.

Predsednik slovenske vlade je opravil še en uspešen obisk v tujini. V Bosni poročajo tudi, da bo Slovenija pomagala BiH na poti v Evropo. Vendar se zdi, da je to varčevalkam in varčevalcem, ki so pred dobrimi petnajstimi leti izgubili svoje premoženje, precej vseeno.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. domen pravi:

    Poglej si no Sarajlije, kako pozdravljajo JJ! Kot bi bili lekcijo pred nami.

  2. Neurodrine pravi:

    Neurodrine is a fantastic dietary supplement that protects your mind and improves memory performance. It can help you improve your focus and concentration.

Komentiraj