Wednesday 2. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nezakonita novela zakona

16. februar 2007 ob 11:33 | Vest |

Na včerajšnji seji je vlada za obravnavo v DZ pripravila novelo zakona o javnih uslužbencih. Zakon uvaja tudi mehanizme nadzora nad zlorabami pravic do povračila stroškov za prevoz na delo in z dela ter bolniških nadomestil.

V prihodnje bodo lahko nadzor nad javnimi uslužbenci opravljale tudi detektivske agencije. Obiskali smo agencija AHD in detektiva Andreja Dvoršaka vprašali kaj si misli o novih priložnostih za zaslužek …


… bo pa to uporabljala verjetno v zelo redkih primerih…

Težava je dejstvo, da se novela zakona, ki jo je pripravila vlada ne sklada s 13. členom Zakona o detektivskih dejavnostih.

V njem je opredeljeno, da detektiv ne sme opravljati detektivske dejavnosti za domače in tuje varnostne službe in državne organe ter za politične stranke.

Video in txt/Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. chef pravi:

    Ampak brez trapastega vprašanja na koncu pa ni šlo, kajne?

    Tudi konotacija komentarja na 13. člen zakona me moti. Komentar insinuira, da je vlada pripravila slabo novelo zakona, saj se ne sklada z omenjenim členom, da je torej nesposobna.
    Raje se vprašajmo, čemu je prejšnja oblast sploh sprejela tak trapast zakon, da lahko javni uslužbenci počno kar hočejo!

Komentiraj