Wednesday 2. October 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ne me jebat, aktivizem!

12. februar 2007 ob 17:41 | Vest |


Barovič, originally uploaded by jani1sever.

Elokventni trboveljski župan foto/Denis Sarkić

Dopisovanje med Eko krogom (aktivista Boštjan Pihler, Uroš Macerl) in Bogdanom Barovičem, državnim poslancem in županom Trbovelj, ki ga je danes razposlal Eko krog je, kot pravijo, dragocen vpogled v slovensko politiko. Nekaj najbolj zanimivih citatov (brez popravkov) gre takole:

B.B.: “Poslal sem uradno zahtevo pristojnemu ministrstvu in službam za uradni nadzor polslovanja- onesnaževanja Cementarne Lafarge ŽTrbovlje. Upam, da tudi Vi! In upam, da bomo razčistili kdo onesnažuje, koga, kje in kdaj enkrat za vselej na utemeljenih podatkih.”

B.B.: “Ampak, kot dec decu, zakaj že ste se spravli glih name? Sem komu kdaj kaj slabga naredu? Sej, nič več vam ne bo treba brati mojih odgovorov, lahko pa boste kaj dokazovali: začnite zbirati dokaze o moji podkupljivosti oziroma o mojih “kapitalskih interesih”! In tu nastopi Jelovica: “Ne bo vam uspelo - to pač ne, nikdar in nikoli!” tolk deca me pa je!!!!!!”

E.k.: “Da razčistimo, z vami se pogovarjamo kot s poslancem Državnega zbora in županom Trbovelj, osebno pa nas ne zanimate (zato vam pošto pošiljamo na služben, poslanski naslov). (…) Če ste že “tolk deca”, potem predlagamo, da sedaj nehate stokati in kot župan Trbovelj raje pridobite vse podatke trajnega emisijskega monitoringa Lafarge Cementa za obdobje 2002 - 2006, nato pa se skupaj vsedimo in te podatke preglejmo.”

B.B.: “No ja, a ni v Parlamentu 5 zasavskih poslancev? Se z njimi pogovarjate? A NIMATE SVOJEGA, ZAGORSKEGA ŽUPANA, SE Z NJIM POGOVARJATE? NE ME JEBAT! JAZ SEM Z VAMI KONČAL!!!”

Eko krog ob tem ponovno sporoča, da še vedno ne morejo pridobiti podatkov trajnega emisijskega monitoringa v Lafarge Cementu niti od cementarne, niti od Ministrstva za okolje in prostor niti od župana Trbovelj.

Poslanec SDS, Jože Jerovšek, je pred dobrim tednom v DZ izjavil: “… In te zelene fundamentaliste, ki so ravno tako nevarni kot islamski fundamentalisti in fundamentalisti na vseh področjih, ker zganjajo nezaslišan halo efekt in nimajo pa realnih pogledov na življenje in stanje stvari.”

Kaj natančno je hotel povedati ni povsem jasno, je pa očitno kakšen odnos ima do ekološkega aktivizma in da v svojih pogledih ni osamljen.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. ROBSON pravi:

    JANI PRIČAKUJEM ŠE NEK DRUGI AKTIVIZEM-REPORT O RAZSTAVI NA METELKOVI;25.LET PO UDARNEM VALU PUNKA.

  2. ervinator pravi:

    Po mojem je Jerovšek ošvrknil predvsem modele, kakršen je Komat, ki pa je res fundamentalistično usekan.

  3. Sokol pravi:

    Ni, da ne najdeš izgovora, ane ervin. Po tvoje to, po tvoje uno… Če bi tako mislil bi tako povedal in bi ošvrknil samo njega, pa ni. Ti pa kar vsako stvar preinterpretiraš toliko, da pa le ni tako narobe.

    Opažam, da maš en velik problem. Si ravno dovolj brihten, da veš kaj bi naj bilo prav oziroma narobe, vseeno pa si rojen desničar in se iz nekih čudnih razlogov, namesto, da bi se pač sprijaznu, da Janševi niso ravno najbolj pošteni in načelni, karnaprej pišeš opravičujoče komentarje, pomoje predvsem, da desne opravičiš samemu sebi. Imaš desne starše na katere si tako ponosen, da njihova politična prepričanja pač brezpogojno kopiraš? Nekaj mora biti, da se tako sam s sabo mučiš tule.

  4. ervinator pravi:

    Da bi lahko izjavo drugega pravilno interpretiral, bi jo moral prebrati/slišati v celotnem kontekstu in o njej vprašati še njenega avtorja. Seveda je moja interpretacija takšna, kot avtorja do sedaj poznam. Ne vem, zakaj iz tega delaš problem in sploh zakaj se toliko z mano ukvarjaš. Saj ti nič nočem - še najmanj pa tvojih problemov.

  5. Sokol pravi:

    Samo zabava me tvoja domišljija.

Komentiraj