Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Zemanta na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
maj 20, 2008

Zemanta

Objavljeno v: družba, znanost

Zemanto sta maja 2007 ustanovila 26-letni Andraž Tori, in 25-letni Boštjan Špetič. V slabem letu je Zemanta postala uspešno podjetje s preko 12 zaposlenimi in velikim številom uporabnikov.
Z Andražem in Boštjanom smo se pogovarjali o poteku dogodkov, skratka od prvotnega projekta Odprti kop, ki sta ga naredila za RTV, do uspešne uvrstitve na Seedcampu, kjer se je Zemanta uvrstila med 270 prijavljenimi podjetji med 20 finalistov (ki mu je sledila uvrstitev med šest zmagovalnih podjetij). Pa o hitri in nenadni selitvi za tri mesece v London. In o viziji podjetja, ki je v tem letu nabralo več kot milijon evrov investicijskega denarja in še seveda o tem, da se vztrajnost in prepričanost v lasten produkt izplača:

Andraž nam je razložil, kako deluje vmesnik, ki je novost v blogerski sferi. Boštjanu pa smo se pridružili pri igri s pisarniškim ljubljenčkom - robotkom/dinozavrom Pikijem:

” …Zemanta se kot dodatek, ki ga enostavno namestimo z Zemantine spletne strani, integrira v spletni pregledovalnik Firefox ali Internet Explorer. Aktivira se, ko se avtor bloga prijavi v enega od treh najbolj priljubljenih sistemov za pisanje bloga: WordPress, Blogger ali Typepad….”

Robertina Šebjanič


Nazaj na: Zemanta