Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Kinotožje 033 na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
april 07, 2008

Kinotožje 033

Objavljeno v: Kinotožje

QuickTime datoteka: Kinotožje 033 (85 MB)

Film Padale bodo buške (There Willl Be Blood, 2007) — ali tudi Tekla bo kri, kot naslov prevajajo nekateri — je polarizator, ki torej razdeli občinstvo med tabora oboževalcev in sovražnikov. Vendar, kakor pravijo — raje kot se vojskovati, se imejte radi — se pri tem filmu velja pomuditi, pa čeprav pripoveduje na nenavaden način in je brez samostojnih posebnih učinkov. Je študija značajev in tako njihovi odzivi ter razvoj tvorijo sredico filma. Zanimiva je režiserjev izjava, da je med pisanjem scenarija več večerov zapored gledal Zaklad Sierre Madre (1948) in kdor pozna oba filma, se najbrž lahko ob tem nasmehne.

Distributer Karantanija cinemas podarja par vstopnic za sredino premiero komedije Definitely, Maybe (9. aprila ob 20h) ali po naše Katera je prava. Katera? Izbira je težka, hude mačke so: Elizabeth Banks, Isla Fischer in Rachel Weisz … Če je komu do ogleda — in baje film ni slab — naj pove, v katerem filmu je Isla Fischer zaigrala devico, pa je bila v resnici že prava “packa”, naj ne pozabi vnesti svojega e-naslova, pa bosta vstopnici njegovi!!

Nazaj na: Kinotožje 033