Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Lovili smo Križaniča na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
junij 24, 2009

Lovili smo Križaniča

Objavljeno v: politika

Finančni minister Franci Križanič med begom pred mediji o obtožbah prvaka SDS Janeza Janše na račun pogodbenega sodelavca ministrstva Draga Isajloviča.

Uradni odgovor ministrstva za finance o zadevi Isajlovič:

Spoštovani!

Drago Isajlovič nima nobene zveze z vabilom Janeza Janše na zaslišanje oziroma s povodom zanj. Ne minister za finance ne njegov svetovalec Drago Isajlovič nimata ne pooblastil ne volje, da bi se vmešavala v delo policije. Gre za očiten poskus odvračanja pozornosti javnosti od lastnega greha, to je kršitve dolžnosti varovanja zaupnosti dokumentov, kadar so ti kot taki označeni. Na tak način se gospod Janša gotovo ne bo odkupil. Kar zadeva dejavnost gospoda Isajloviča na ministrstvu za finance, pa je minister za finance že večkrat javno pojasnil, da gre za njegovo osebno izbiro oziroma pravico, da si sam izbira svetovalce, ki jim zaupa. Nihče drug mu jih ne bo izbiral ali pa mu ukazoval, koga si sme izbrati.

Minister za finance ima možnost zaposliti v kabinetu štiri ljudi, ki so vezani na njegova zaupanje, njihovo imenovanje pa je v izključni pristojnosti ministra za finance. Tri delovna mesta so zasedena, eno delovno mesto pa je in ostaja nezasedeno. Ministrstvo za finance ima z gospodom Isajlovičem sklenjeno podjemno pogodbo. Njegova pogodba sklenjena na podlagi nezasedenega oz. prostega četrtega delovnega mesta v kabinetu ministra. Pogodba je sklenjena za dobo štirih mesecev in znaša maksimalno 9.600 eur, izplačilo pa je odvisno od števila realiziranih ur na mesec. Gospod Isajlovič je angažiran za opravljanje nalog in sodelovanje pri projektih sanacije dolžniške krize in ukrepih za obnovo gospodarske dejavnosti podjetij v stečaju ter družb v posredni ali neposredni lasti države, svetuje tudi na področju pobud v zvezi s strateškimi nalogami naročnika pri zagotavljanju finančne stabilnosti in učinkovotosti gospodarjenja z družbami in sodeluje na sestankih, ki se nanašajo na to problematiko. Za kvalitetno izpolnjevanje obveznosti iz pogodbe so gospodu Isajloviču v kabinetu ministra na voljo že obstoječa manjša pisarna z računalnikom in telefonom.

Lep pozdrav,

SLUŽBA ZA ODNOSE Z JAVNOSTMI

Denis Sarkić


Nazaj na: Lovili smo Križaniča