Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Ribji zavitki na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
marec 13, 2009

Ribji zavitki

Objavljeno v: kulinarika, kultura

Za pripravo okusnih ribjih zvitkov ne potrebujete veliko, pika na i pa je gotovo vaš ščepec domišljije.

Očistimo svežega osliča in pripravimo fileje. Vsekakor lahko kupimo že pripravljene fileje, a o svežini le-teh ne bomo podvomili le, če jih bomo kupili nekomu, ki mu zaupamo. Fileje osliča rahlo namažemo z oljčnim oljem, dodamo ščepec piranske soli in sveže mlet poper. Po želji dodamo otis limone ali pomaranče.

V kozički popečemo špinačo in škampe, ki bodo služili kot fila za naš zvitek. Maso seveda popramo in solimo ter čez vse naribamo najljubši sir (jaz primešam kar brie, ker je nežen in lepo topljiv).

ribji-zvitki-1.jpg

V file zavijemo maso iz špinače, škampov in sira, po želji še začinimo in skupaj z rezino limone zavijemo v alu folijo. To postavimo v pekač, na čigar dno nalijemo za prst vode.

ribji-zvitki-2.jpg

Vse skupaj pustimo v pečici za približno 15-20 minut na temperaturi, ki naj ne presega 170 stopinj Celzija. Na krožniku lahko jed postrežemo z okusno polento, ki ji lahko primešamo sir, zelenjavo ali začimbo, ki nam najbolj prija.

ribji-zvitki-4.jpg

Dober tek
Tatjana Butul


Nazaj na: Ribji zavitki