Čokoladna terapija
Objavljeno v: družba, kulinarika
Čokolado že dolgo poznamo kot eno najslastnejših sladic. Že po prvem grižljaju se počutimo boljše, postanemo srečni. Čokolada resnično deluje na izločanje tako imenovanega hormona sreče, serotonina, zato ji pripisujejo tudi antidepresivno delovanje.
Pri nakupu je pomembna vsebnost kakava. Več kakava ko vsebuje, bolj je grenka, manj zaužijemo kalorij. Mlečne čokolade so slajše, so pa posledično bolj kalorične. Na našem tržišču imamo na voljo veliko kvalitetnih čokolad, malo se moramo pozanimati o vsebnostih v drobnem tisku na ovitkih in užitek bo popoln.
ČOKOLADNI ZVITKI
Sestavine:
-masa:500 g moke, 20 g kakava, 1 jajc, približno 2 dl mleka, ščepec soli
-nadev : 100 g svežega kozjega sira, košček svežega ananasa, 0, 2 dl tekoče smetane, rdeč poper
Priprava:
Vse sestavine za maso zmešamo v gladko kremo in pustimo počivati 1 uro v hladilniku. Spečemo palačinke in jih ohladimo.
Kozji sir zmešamo s smetano in vmes nadrobimo majhne koščke svežega ananasa.
Če želimo palačinko lažje razrezati na majhne, nekaj centimetrov široke koščke, zavijemo vsako posebej v folijo in ohladimo v hladilniku. Narezane posujemo z rdečim poprom.
Tatjana Butul
Nazaj na: Čokoladna terapija
Social Web