Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Preprosta marinada na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
februar 10, 2009

Preprosta marinada

Objavljeno v: kulinarika, kultura

Preprosta ribja marinada, ki jo pripravimo v hladnih dneh, nas spominja na poletje. Okusi nam pričarajo vonj morja in spomin na tople dni. Ribe so bogat vir beljakovin in kalcija.

marinada-6.jpg

V ribarnici kupimo kilogram svežih sardel ali sardonov (inčunov). Očistimo drobovino in jih razpolovimo ter izrežemo še sredinsko kost (hrbtenico). Ribice operemo v slani vodi in odcedimo. Položimo jih na širok raven krožnik, eno poleg druge. Čez narežemo čebulo na zelo tanke kolobarje.

marinada-2.jpg

Če želimo omiliti okus čebule, jo prej malo popečemo na žaru.
Potresemo s sesekljanim peteršiljem in strokom drobno sesekljanega česna, dodamo poper, sol.

marinada-4.jpg

Pokapljamo z domačim vinskim kisom ali z limoninim sokom. Za zaključek dodamo še oljčno olje. Krožnik ovijemo v folijo in položimo v hladilnik. Če jed pripravimo prejšnji večer, se bodo okusi med seboj prepojili. Še bolj nam bo šla v slast.

marinada-3.jpg

Tatjana Butul


Nazaj na: Preprosta marinada