Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Ribica s tartufi na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
februar 02, 2009

Ribica s tartufi

Objavljeno v: družba, kulinarika

V Slovenski Istri imamo zelo radi okusno pripravljene ribje jedi, saj so del sredozemskega načina prehranjevanja. Način življenja, ki so ga prehranski strokovnjaki poimenovali kar sredozemska dieta, nas vsakodnevno napolni z vso potrebno energijo in prehranskimi sestavinami za dobro počutje. Ko se predaš vonjem in okusom tako pripravljene hrane, se ji težko odrečeš.
Istra je znana tudi po tartufih, črnih in belih. Naša zakonodaja trenutno še ne dopušča lova na tartufe v Sloveniji, ponudniki jih nabirajo v sosednjih državah, ki imajo to ustrezno zakonsko določeno in dovoljeno.

tartuff1.jpg

RIBICA S TARTUFI

Sestavine: file bele ribe, 1 manjši tartuf, spomladanska zelenjava, krompir, oljčno olje, poper, sol, sveža zelišča

Priprava: V slanem kropu skuhamo krompir. Ko imamo na voljo mlad krompir, ga le operemo, ni potrebno lupiti. Narežemo ga na koščke in popečemo na oljčnem olju. Med krompir lahko dodamo malo sveže zelenjave, po okusu. Pozimi je to lahko divji por, spomladi bučke, poleti paprike. Ribico spečemo na žaru. Na krožnik položimo zelenjavo, Čez ribji file, na vrh na vroče sestavine naribamo sveže tartufe. Po želji si dodamo malo oljčnega olja.

tartuff2.jpg

Tatjana Butul


Nazaj na: Ribica s tartufi