Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Opečeni brusketi na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
januar 26, 2009

Opečeni brusketi

Objavljeno v: družba, kulinarika

Velikokrat se nam zgodi, da dobimo nenapovedane obiske, še večkrat si zaželimo kakšen drugačen, pisan prigrizek. V posodi za kruh se zmeraj kaj najde, za vsak slučaj imamo v omari tudi toast. Hladilniki so več ali manj polni dobrot. Z lahkoto in malo porabljenega časa pripravimo opečene kruhke, ki jih poljubno obložimo z različnimi živili.

brusketa2.jpg

Kruh narežemo na tanke rezine. Po želji natremo s strokom česna in močo pokapljamo z oljčnim oljem. Položimo jih na pekač, spodaj pa damo peki papir, da bo manj pomivanja. Čez oljčno olje posujemo nekaj svežih zelišč, da jim dodamo mediteranski priokus. Za vse sestavine, ki jih za tem položite na kruhke uporabite nekaj domišljije. Nanje naribajte sir, da se bo v pečici lepo stopil, dodajte slane ribje fileje, oljke, rezine paradižnika (ali polovičke češnjevih paradižnikov, ker so veliko bolj aromatični), pršut, koščke klobase, kapere, bučke, …

Kruhki naj bodo čimbolj pisani, da bodo najprej lepi za oči, nato okusni za naše brbončice.
Pekač damo v ogreto pečico na 220 stopinj Celzija in pečemo približno 15 minut.

brusketa1.jpg

Dajte domišljiji prosto pot!

Tatjana Butul


Nazaj na: Opečeni brusketi