Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite HPV in obljube na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
oktober 24, 2008

HPV in obljube

Objavljeno v: zdravje, družba

Več kot leto dni je minilo, odkar sta predstavnici Zares-a Majda Širca in Bernarda Jeklin, ter predsednica društva Kala za boj proti okužbam s HPV in raku materničnega vratu Renata Capuder Mermal takratnemu državnemu sekretarju na ministrstvu za zdravje Dorjanu Marušiču predale 45.819 podpisov v podporo o uvedbi brezplačnega cepljenja proti humanemu papiloma virusu (HPV).

In ker Nacionalni program za brezplačno cepljenje proti virusu HPV po besedah nekdanje predsednice Društva za boj proti okužbam z virusom HPV in raku materničnega vratu Renate Capuder Mermal (kot je povedala prejšnji teden) stagnira od potrditve Zdravstvenega sveta (ki je meseca junija podprl uvedbo brezplačnega in neobveznega cepljenja deklic proti virusu HPV), smo se o tem, kaj se trenutno dogaja in kdaj se bo brezplačno cepljenje proti HPV virusu začelo dejansko izvajati, pogovarjali z Majdo Širca:


(www.vest.si) Majda Širca o brezplačnem cepljenju proti HPV from Katja Lenart on Vimeo.

(še povezava na youtube)

“In so zmedeni, čisto kaos je v občinah, zaradi tega, ker vedo, da mogoče bo to enkrat čisto drugače urejeno in tut teh navodil nimajo jasnih.”

Katja Lenart


Nazaj na: HPV in obljube