Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Uspelo mu je na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
maj 21, 2007

Uspelo mu je

Objavljeno v: komentar

Borut je zadihan, ob koncu teka, smejoč se dahnil, da čaka jesensko tekmo. Pahor bo torej kandidiral za predsednika. Zdaj se o tem že da sprejemati stave brez pretiranega tveganja. Čakamo samo še na to, da njegovo odločitev blagoslovi stranka.

In vsi bodo veseli. Pahor, ker je izbral lažjo pot. Socialdemokrati, ker imajo dovolj kandidatov za njegovega naslednika. Levica, ki v tem vidi svojo priložnost. In stranke vladne koalicije, ker bo najmočnejša opozicijska postala bolj šibka.

Vprašanje, ki sedaj postaja aktualno je, ali je res neizogibno da bo Pahor na predsedniških volitvah zmagal. Čeprav je na nek način zmagal že s tem, da je prepričal svojo stranko, da ga bo pustila kandidirati.

Borut Pahor

Maratonsko veselje Boruta Pahorja Foto: JOŽE KOROŠEC/VEST

Pred Petereletom sicer vodi na vseh javnomnenjskih raziskavah. Vendar ima Peterle po novem podporo vse desnice. Pahorju pa je naklonjena javnost dovolj jasno dala vedeti, da bi ga raje videli na čelu stranke, ki se bori za zmago na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

Ali jih predsednik Socialdemokratov s svojo izbiro ni razočaral? Podobno kot z neodločnostjo, ki gotovo ni dobrodošla politična vrlina. Mu lahko to resno škuduje? Pomembno bo, kateri izmed kandidatov bo prepričal ljudi na sredini. Tu se zdi Pahor vendarle močnejši od Peterleta.

Kakorkoli - zdi se, da sta končno znani imeni predsedniških kandidatov, ki imata največ možnosti za zmago. Lojze in Borut - dva kandidata - oba partnerja sedanje oblasti. Čeprav se kljub temu zdi, da bomo letos pravzaprav imeli prve blokovske volitve. Pahor z leve in Peterle z desne.

Je sploh še kaj prostora za tretjega kandidata? Zdi se da prav veliko ne. Za koga torej ste? Za Peterleta ali za Pahorja?

Briljantna izbira.

Jani Sever


Nazaj na: Uspelo mu je