Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Oskarji inovativnosti na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
marec 22, 2007

Oskarji inovativnosti

Objavljeno v: znanost

Na zaključku konference PODIM, ki je včeraj potekala v mariborskem hotelu Habakuk, so podelili kipce zmagovalcem izbora Najpodjetniška ideja, ki je že četrto leto potekal v organizaciji Časnika Finance in Tovarne podjemov. Tekmuje se v treh kategorijah: najboljše inovativno uveljavljeno podjetje, najboljše inovativno mlado podjetje in najboljši poslovni načrt. V izboru je letos sodelovalo rekordnih 80 podjetniških pobud, 40 odstotkov več kot lani.

Nagrado za najboljše inovativno mlado podjetje sta podjetju Ekliptik, d.o.o. priborila Darij Kreuh in Tadej Fius, ki sta se domislila, kako kirurgom olajšati operacije zlomov dolgih kosti, pri katerih se uporabljajo t.i. žeblji. Patentirala sta sistem LIDIS, ki omogoča preprostejše zaklepanje žebljev, in sicer z vodilom ter navigacijo. Z najboljšim poslovnim načrtom za “in–wheel elektromotorje“, namenjene neposredni vgradnji v pogonska kolesa električnih in hibridnih vozil, sta prepričala Gorazd Lampič in Andrej Detela iz podjetja Elaphe. V kategoriji najboljše inovativno uveljavljeno podjetje pa je zmagalo podjetje Halcom, ki je razvilo novo, uporabnikom prijazno rešitev za mobilno plačevanje in podpisovanje Hal M – Payments.


“… vsi želijo to videt in to skusit …”

Avtorja najboljšega poslovnega načrta bosta prejela denarno nagrado v višini 12.500 evrov, zmagovalec v kategoriji najbolj inovativnih mladih podjetij prejme enoletno šolnino pojetniškega centra CEED Top Class, najboljše že uveljavljeno podjetje pa šolnino za Mednarodno podiplomsko šolo Instituta Jožef Stefan in posebne mentorske ure.

Vesna Lovrec


Nazaj na: Oskarji inovativnosti