Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Lahovnik o Muri na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
julij 09, 2009

Lahovnik o Muri

Objavljeno v: politika

Odločitev Slovenske odškodninske družbe (SOD), da v podjetje Mura ne vloži petih milijonov evrov, je ob sedanjem stanju podjetja pričakovana in smiselna, je povedal minister za gospodarstvo Matej Lahovnik. SOD glede na rezultate skrbnega pregleda namreč s tem ne bi zagotovil dolgoročnega obstoja Mure v sedanji obliki. Skrbni pregled poslovanja Mure, ki ga je naročila Slovenska odškodninska družba, je pokazal, da je Mura lani zabeležila 5,8 milijona evrov izgube iz poslovanja, ta pa je v prvem četrtletju letos znašala že štiri milijone evrov, je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Lahovnik.

Po njegovih besedah se je izkazalo tudi, da v družbi že dlje časa ni kakršnega koli resnega poslovnega modela in ne nadzora nad stroški poslovanja, posebej v družbah v tujini. Samo družba Trendline je lani imela 3,5 milijona evrov izgube. Dejstvo je, da ostali lastniki, tudi največji, družba NFD, ki je prva odgovorna za poslovanje Mure, saj je imela odločilen vpliv na imenovanje vodstva, niso bili pripravljeni zagotoviti sorazmernega vložka v podjetje, pravi minister.

Denis Sarkić


Nazaj na: Lahovnik o Muri