Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Obsojene na smrt na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
julij 07, 2009

Obsojene na smrt

Objavljeno v: družba

V čistilni akciji mariborske občine, ki se je odločila “počistiti” obrežje Drave od Sodnega stolpa do Meljskega mostu, je pred slabim mesecem na Lentu padlo več kot štirideset vrb. Po oceni arboristke Tanje Grmovšek je bilo splošno stanje pri 22 povešavih vrbah na tem območju slabo, zato je predlagala njihovo odstranitev, namesto njih pa je predlagala nadomestno zasaditev 35 dreves. Pri Zavodu RS za varstvo narave temu niso nasprotovali, so pa v navodilih občini med drugim zapisali, da se poseg sekanja vrb med 1. marcem in 15. avgustom ne sme opraviti, saj bi posledično to imelo negativen vpliv za vsaj sedem vrst ptic, ki v tem obdobju gnezdijo na Lentu.

Pa so vseeno padle in to celo več, kot bi jih smelo. Smrtna obsodba pa menda čaka tudi preostalih pet žalujk, ki se še vedno sklanjajo nad Dravo. V soboto je po spletu zakrožilo vabilo članov društva Ljubor, združenju za kulturo bivanja Maribor, s katerim so zainteresirane prebivalce mesta ob Dravi povabili k druženju z vrbami, v želji, da le to ne bi bilo poslednje.

Simona Kopinšek, pesnica: “…mi smo za življenje…”

Dr. Danijel Rebolj, eden od pobudnikov peticije:

Pobudnikom peticije je v soboto v zgolj dveh urah klicanja k podpori za ohranitev vrb uspelo zbrati 800 podpisov.

Jaka Stuchly, Vesna Lovrec


Nazaj na: Obsojene na smrt