Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Maajka v Motovunu na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
julij 07, 2009

Maajka v Motovunu

Objavljeno v: glasba, zabava

Konec tedna je bila moja iniciativnost po izletu poplačana s popolnoma nepričakovanim koncertom Eda Maajke v sklopu festivala Input Fest, ki ga organizira Filip Motovunski. V družbi Frenkija in dj Soula je na noge spravil grajsko dvorišče, sicer po večini mlajše občinstvo Motovuna in okoliških vasi, no precej jih je prišlo tudi iz Poreča …
Po koncertu sva si uspela izboriti edini kolikor toliko tih prostorček prizorišča, kajti dj Soul je z glasno zabavo nadaljeval vse do treh(!), nekaj o čemer lahko v središču Ljubljane samo sanjamo.
Edo ponosno pripoveduje o novem projektu, ki ga pripravlja s Frenkijem in se tako posveča tudi producentstvu ter albumu izbranih komadov, katerega izdajo načrtuje prihodnji marec, napoveduje koncert v Kopru konec avgusta (gosti ga Marko Brecelj) in narahlo se dotakne tudi ljubezni, ki jo goji do sevdalink.

In p.s., naslednjič, ko boste v Motovunu, ne ščijte po ulicah!

POVZETEK:
- Kakšni so vtisi o Motovunu? - Super je, po 4ih letih sem spet tu. Povabil me je prijatelj Filip, s katerim veliko sodelujem. Pred časom so bili oni pri nas v Tuzli, sedaj vračam uslugo.
- Na tvojih nastopih sta nepogrešljiva Frenkie in dj Soul … - Res je, z nami bi moral nastopiti tudi Munja-Defence iz Tuzle, pa zaradi nastopa v Novem Sadu ni utegnil. Ampak tudi tako se je obneslo. Mi trije pa smo “sveta trojica”.
- Sinoči si nastopil v Opatiji, nocoj tu, kam naprej, načrtuješ dopust? - Dopust si bom privoščil v drugi polovici julija. Nastopamo še na Krku (11.7.), pa v Črni Gori, potem pa v Koper k Marku Breclju, kar bo v zadnjem vikendu avgusta. Sledi pa še Špancirfest v Varaždinu (28.8.), itd.
- Da te ne sprašujem, kaj te spravlja ob živce, naj te raje vprašam, kaj te te dni navdušuje … - Dvignile so me demonstracije zagrebških študentov filozofske fakultete, precej naprednejši so od naše generacije, ne popuščajo drogi, imajo jasno izražene cilje in temu sledijo. To mi je bilo zelo všeč.
- Slišim, da te zanima film, pišeš scenarij … - To je bolj za hobi, v glavi imam veliko tega in imam potrebo, da to izvržem. Sicer pa se posvečam Frenkijevemu albumu, delam na beatih sedmih komadov. Produciranje mi je postal pravi izziv. Pripravljam pa tudi The best of, ki naj bi izšel marca prihodnje leto, na katerem bo kakih 12 skladb z dosedanjih štirih albumov, neke zadeve, ki jih nisem nikoli izdal ter nekaj povsem novega.
- Govori se tudi, da nameravaš predrugačiti zvok sevdalink … - O tem raje ne bi … Ne nameravam se ravno ukvarjati s sevdahom, da ne bi slučajno tako mislili, ne znam tako peti … Res pa je da me navdušuje, ker ima taka čustva, kot jih imata blues in reggae. Obožujem reggae, zaradi tega sem v ekipi Baga Sound, ker uživam repat na to zvrst glasbe. Sevdah pa ima podoben melos, to je čista ljubezen … kot, ljubim te, ženska, razpadam brez tebe … to mi je dobro!
- Hvala ti! - Tebi tudi, pozdrav vašim gledalcem, vse dobro! Rad vas ima Maajka!

Irena Kovačević


Nazaj na: Maajka v Motovunu