Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Sabotaža/šlamparija? na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
julij 02, 2009

Sabotaža/šlamparija?

Objavljeno v: politika

Vladi premiera Boruta Pahorja se je na današnji 34. redni seji zgodil spodrsljaj brez primere, zaradi katerega se ji že smeji skoraj vsa vesoljna Slovenija. Vlada je na svoji spletni strani po pomoti predvajala sejo v živo in v javnost je tako prišel zvočni posnetek točke o kadrovskem načrtu, na kateri je bilo, kot kaže, precej burno.

Celoten avdio zapis točke o kadrovskem načrtu (za sladokusce):

V tonskem posnetku se sliši pregovarjanje med premierjem Borutom Pahorjem in njegovo ministrsko ekipo. Sliši se glas ministrice za javno upravo Irme Pavlinič Krebs, premierja Boruta Pahorja, pravosodnega ministra Aleša Zalarja, notranje ministrice Katarine Kresal, finančnega ministra Francija Križaniča in generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla ter ministra za delo, družino in socialne zadeve Ivana Svetlika in kmetijskega ministra Milana Pogačnika.

Samo debato začne Zalar, ki se upira temu, da bi odpustil več kot 60 zaposlenih na njegovem ministrstvu – tako namreč predvideva kadrovski načrt. Ob tem celo zagrozi s svojim odhodom. Sledi verbalni dvoboj Kresalove in Pavlinič Krebsove o zaposlenih na notranjem ministrstvu. Vplete se finančni minister Križanič, kot mediator pa posreduje premier Pahor, ki sogovornikom ponudi možnost, da bi dogovor iskali na eni od prihodnjih sej. Pavlinič Krebsova pikro doda, da tega ne bodo nikoli zaključili, saj dogovarjanje traja že pet mesecev. Vlada tako, kot vse kaže, ne bo mogla uresničiti decembrskega varčevalnega ukrepa, s katerim bi omejili in znižali zaposlovanje v javnem sektorju.

In še vladno sporočilo za javnost o spodrsljaju:

Ljubljana, 2. julija 2009

Sporočilo za javnost

Danes se je med sejo Vlade RS zgodila napaka, saj je bil del seje preko spletnega mesta, na katerem je omogočeno spremljanje neposrednih prenosov novinarskih konferenc po sejah vlade, dostopen javnosti. Ker je današnji dogodek pokazal pomanjkljivost sistema neposrednih prenosov, ga bomo dogradili.

URAD VLADE ZA KOMUNICIRANJE

Denis Sarkić, tonski posnetek vlade zabeležil Radio Hit


Nazaj na: Sabotaža/šlamparija?