Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Bogastvo poslancev SDS na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
julij 01, 2009

Bogastvo poslancev SDS

Objavljeno v: politika

Poslanci opozicijske SDS na čelu s prvakom stranke Janezom Janšo so se odločili javnosti predstaviti svoje premoženje - torej, koliko znaša njihovo bogastvo. Idejo za takšno početje, so v SDS najverjetneje dobili med novinarsko konferenco Zvonka Černača, kjer je spodaj podpisani videoreporter dotičnemu poslancu zastavil vprašanje, ali ne bi bilo glede razkritja premoženja funkcionarjev, najbolje začeti pri sebi. In tako se je tudi zgodilo! Hvala vam za zaupanje, ker ste upoštevali naš skromen piarovski nasvet.

Med leti 2004 in 2008, ko je vlado vodil tedanji premier Janez Janša, so vsi ministri podpisali etični kodeks, s katerim so svoje premoženje postavili na ogled javnosti. Za ta korak se je tedanja vlada odločila, da bi povečala transparentnost delovanja javnih funkcionarjev in njihovega premoženja. Ker se aktualna vlada za podpis takšnega kodeksa (še) ni odločila, je SDS v zakonodajno proceduro vložila predlog zakona o javnosti premoženja funkcionarjev, ki bi preventivno deloval na področju koruptivnih ravnanj in na področju klientalizma. Poslanci in poslanke SDS so se tudi odločili, da ne bodo čakali na odgovor vlade in so na svoji spletni strani objavili tudi podatke o svojih premoženjskih stanjih. Poslanci največje opozicijske stranke so na ogled javnosti postavili bruto zaslužke v letu 2007 in 2008, podatke o lastništvu nepremičnin doma in v tujini, podatke o lastništvu premičnin, podatke o kapitalskih naložbah in deležih doma in v tujini kot tudi podatke o prihrankih na svojih bančnih računih. Poglejte si, koliko imajo pod palcem!

Denis Sarkić


Nazaj na: Bogastvo poslancev SDS