Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Dan po napadu na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
junij 26, 2009

Dan po napadu

Objavljeno v: družba, politika

Dan zatem, ko je skupina maskiranih posameznikov napadla udeležence in udeleženke literarnega večera gejevske in lezbične literature, ki je v okviru tedna Parade ponosa potekal v lokalu Caffe Open v Ljubljani, in dan pred veliko Parado ponosa so aktivisti organizirali shod, na katerem so odločno pozvali k obsodbi homofobnega nasilja in izključevanju gejev, lezbijk, biseksualnih in transspolnih oseb iz naše družbe.

Pisateljica Urša Sterle, udeleženka včerajšnjega literarnega večera: “Danes, ko je šok minil, smo tudi zaskrbljeni.”

S podpisom za odprto družbo, spoštovanju človekovih pravic za vse, nediskirminacijo so se zavezali številni aktivisti ter ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, ministrica za kulturo Majda Širca, poslanka SD Majda Potrata, predsednik Državnega zbora Pavle Gantar, poslanec stranke Zares Vito Rožej, nekdanja županja Ljubljane Vika Potočnik, urednik založbe Beletrina Mitja Čander, vodja ZSSS Dušan Semolič, glasbenik Omer Naber, Majda Pučnik Rudl (Urad za enake možnosti), župan MO Ljubljane Zoran Janković, poslanec SD Dejan Levanič, poslanec SLS Gvido Kres, tajnik stranke SMS Marko Vozelj, predsednik MLD Borut Cink, predsednik Mladega Foruma Marko Baruca in nazadnje včeraj napadeni član Društva za integracijo homoseksualnosti (DIH) Mitja Blažič.

Ministrica za kulturo Majda Širca:

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal:

Na tej strani lahko v celoti prisluhnete tiskovni konferenci, ki je potekala v Caffeju Open pred organiziranim podpisovanjem peticije.

Irena Kovačević


Nazaj na: Dan po napadu