Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Etno kulinarika 001 na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
april 02, 2009

Etno kulinarika 001

Objavljeno v: kulinarika, kultura

Medgeneracijski etno-kulinarični dialogi
www.etno-kulinarika.com

Lokalci smo skupina mladih, ki s povezovanjem generacij pri izmenjavi kulinaričnih receptov aktivira naše lokalno okolje in avdiovizualno zapisuje domače recepte. Projekt, ki ga izvajamo, vsebuje etno-kulinarične delavnice, kjer se učimo kuhe različnih lokalnih slovenskih receptov ter s kamerami zabeležimo pripravo jedi. Projekt je bil leta 2008 podprt iz programa Mladi v Akciji. Organizirali smo tudi delavnice spletnega in grafičnega oblikovanja. Lotili smo se organizacije kulinaričnega večera, kjer smo se medgeneracijsko prijetno družili. Pripravili smo dokumentarni film s prikazom receptov, ki smo jih skrbno zapisali v knjižico, ki smo jo izdali.

Danes vam predstavljamo recept :

Matevž, kislo zelje in klobase - ga. Vida Tomše

Potrebujemo:

500 g fižola
500 g krompirja
1 kg kislega zelja
2 čebuli (ena za matevž, ena za zelje)
2 žlici svinjske masti (ena za matevž, ena za zelje)
3 pare kranjskih klobas

Fižol preberemo, operemo, namočimo čez noč in skuhamo. Posebej skuhamo olupljen, opran in zrezan krompir. Fižol z vodo vred zmešamo s krompirjem in vse skupaj dobro zmečkamo. Zabelimo z na masti prepraženo čebulo in po okusu solimo. Kislo zelje malo operemo, da ni prekislo, ga skuhamo in na koncu zabelimo z na masti prepraženo čebulo. Kranjske klobase skuhamo, nato jih prerežemo na pol in malo popečemo.

DOBER TEK!
Neformalna skupina LOKALCI

Če želite prispevati recept v našo kulinarično skrinjo, ga pošljite na recepti@etno-kulinarika.com


Nazaj na: Etno kulinarika 001