Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Komentar - Kira na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
marec 31, 2009

Komentar - Kira

Objavljeno v: vestni komentar

SiMUN - Slovenia international Model United Nations je vsakoletna simulacija Organizacije Združenih Narodov, ki jo organizira društvo MEOS, Društvo za spodbujanje in razvoj mednarodnih odnosov. Na simulaciji se udeleženci prelevijo v delegate posameznih držav in v Generalni skupščini zastopajo svoje nacionalne interese. Cilj našega projekta je, da se študentje skozi igranje vlog naučijo zagovarjanja neodvisnih stališč, da izboljšajo svoje pogajalske veščine in retorične spretnosti ter da pridobijo vpogled v delovanje mednarodnih odnosov in nenazadnje same Organizacije Združenih narodov.

Za organizacijo SiMUN-a smo se lani odločili, ker v Sloveniji te oblike neformalnega izobraževanja dejansko sploh še ni bilo, seveda pa hočemo s projektom nadaljevati in s tem uvrstiti Slovenijo v niz držav, kjer so MUN simulacije tradicionalna oblika neformalnega izobraževanja za mlade.

Poleg tega, da je SiMUN odlična priložnost, da študentje pokažejo svoje znanje, mnenja in ideje, je namen našega projekta predvsem podpirati aktivno vključevanje mladih v neformalno izobraževanje, povečati vključenost študentov v reševanje aktualnih problemov mednarodne skupnosti in hkrati spodbujati mednarodno povezovanje med študenti s področja mednarodnih odnosov. Prav tako si naše društvo s projektom SiMUN prizadeva dvigniti znanje in zavest o delovanju Združenih narodov, saj smo med samo organizacijo projekta ugotovili, da sta prepoznavnost tovrstnih simulacij in interes po sodelovanju na takšnih dogodkih v Sloveniji še zelo majhna, tako med podjetji in mediji kot tudi med samimi študenti.

Pa vendarle nam je tudi letos uspelo, po mesecih truda Ljubljano čaka že drugi SiMUN. Tako bodo študentje iz celega sveta od 31. marca do 5. aprila na Fakulteti za družbene vede ponovno razpravljali o perečih problemih današnjega časa ter iskali rešitve za boljši jutri. Tokrat bodo razprave tekle o globalni finančni krizi in izobraževanju o človekovih pravicah v postkonfliktnih družbah.

Kira Cerjak


Nazaj na: Komentar - Kira