Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Komentar - Petra na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
marec 06, 2009

Komentar - Petra

Objavljeno v: vestni komentar

Minil je natanko teden dni od začetka akcije 40 dni brez alkohola. Do konca akcije je ostalo še kar nekaj dni in v kolikor se ji še niste pridružili, lahko to storite kadarkoli, vse tja do 11.aprila. Če želite jo lahko tudi podaljšate, kajti vsak dan šteje.

Namen akcije ni (kakšna) zdravstvena kura ali preganjanje alkoholnih pijač. Akcija je znak solidarnosti s tistimi, ki so tepeni zaradi alkohola in za tiste, ki nastradajo na cestah.

Gre za preprosto logiko spreminjanja naših najglobljih navad, ki so od rojstva do smrti povezane z alkoholom.

Za nami je teden vprašanj, samovprašanj, odgovorov, dramaturških zapletov in izpovedi na forumu Alkohol.

Morda bi lahko izpostavila kakšno zanimivo izpoved kar iz foruma. Nekdo je dejal: „Kaj mi ponujate ta listek? Saj ne pijem toliko, da bi rabil tako akcijo? Pa tudi če grem na cesto, spijem malo manj, največ dva pira. Toliko je moja meja, da ne napiham in to je to!”

Naslednja zgodba je namig, kako se znebiti navideznih “prijateljev”: Ne boste verjeli, moj mož se je odločil za 40 dni brez alkohola in v enem tednu so izginili vsi njegovi prijatelji. Vsak dan so se pasli po naši garaži. …oh, ko bi vsaj ta akcija trajala čez celo leto.

Akcija 40 dni brez alkohola časovno - po naključju - sovpada z dvigom trošarin na alkohol, ki pa v javnosti ni dvignil prav veliko prahu. Morda zato, ker se vsi strinjamo, da je alkohol pri nas prepoceni in da je dovolj, če rešujemo samo njegove posledice.

Ni pričakovati, da bo država reševala problem alkohola. Zavedamo se, da ga počasi lahko rešujemo le ljudje sami. Kako? Recept je preprost. Sledite sloganu letošnje akcije: “Manj, malo ali nič alkohola je vedno prava odločitev.” Podrobnosti o akciji najdete na spletni strani.

Petra Petravič


Nazaj na: Komentar - Petra