Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Komentar - Franci na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
marec 02, 2009

Komentar - Franci

Objavljeno v: vestni komentar

Gola resnica je komični dokumentarec.  Ne želi dokumentarno pridigati, pač pa na zabaven način gledalca vzpodbuditi h kritičnemu odnosu, odnosu z distanco, do medijev. Govori o velikem vplivu medijev, o načinu povzemanja, v nadaljevanju podajanja in v končni fazi sprejemanja odjemalcev, tistih, ki jim je informacija namenjena. 
Pred resnico je za medije pomembno, da imajo zgodbo. Ustvarjati želijo neko dramatično situacijo. To si bralci, gledalci tudi želijo in krog je sklenjen. Zanimivejše od resnih informacij so bolj bazične zadeve. V času dogovarjanja Janše in Sanaderja na Bledu, si je na vest.si to novico ogledalo 4.5oo obiskovalcev, medtem, ko so imeli Jasminini joški 36.ooo klikov.
Oblastniki, ki želijo biti ponovno izvoljeni se moči medijev zavedajo, zato želijo imeti nanje vpliv. Služijo jim, da svoja dejanja, odločitve preko medijev ljudem predstavljajo kot sprejemljiva, za volivce koristna. Se pa mnogokrat dogaja (kot je dejal Noam Chomsky), da je država zgolj orodje v rokah multinacionalk za dosego njihovih ciljev, povezanih s čim večjim dobičkom, na račun kvalitete življenja državljanov.
Soavtor ideje in režiser filma Vojko Anzeljc, ki se je za leto dni odklopil od vseh medijskih informacij,  se je dobro vprašal, kolilko je res tistih informacij, ki so za človeka pomembne. Ali pač gre za to, da se vsak dan zapolni čas med oglasnimi bloki.
Kakorkoli, Gola resnica je film, ki vas bo zabaval in tudi kaj povedal.

Franci Kek


Nazaj na: Komentar - Franci