Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Serie A 24. krog na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
februar 16, 2009

Serie A 24. krog

Objavljeno v: šport

Štiriindvajseti krog Serie A je zabeležil kar sedem neodločenih izzidov, preostale tri tekme pa so dobili domači. V ospredju je bil Derby della Madonnina med tokrat domačim Interjem in gostujočim AC Milanom. Na San Siru je okoli 80 tisoč gledalcev gledalo izjemno nogometno predstavo v kateri je bil z 2:1 zmagovalec Inter. Derbi pa bo buril duhove predvsem zaradi prvega zadetka Interja, pri katerem si je strelec Adriano pomagal z roko. Inter je poleg prestiža s to zmago še povečal prednost pred prvim zasledovalcem Juventusom, ki je doma remiziral z 1:1 proti Sampdorii. Pravi triler sta odigrali Genoa in Fiorentina v boju za četrto mesto, kjer je Genoa zapravila prednost treh zadetkov, Fiorentina pa je izkoristila prednost enega igralca in v zadnji sekundi dosegla zadetek za 3:3. Presenečenje kroga so ponovno priskrbeli nogometaši Atalante, ki so si v sedmih minutah priigrali zmago s 3:0 nad Romo. Doma pa je slavil tudi Cagliari, ki je z 2:0 odpravil Lecce. Srečanja Lazio : Torino, Chievo : Catania, Napoli : Bologna in Siena : Udinese so se končala z 1:1. Medtem ko na tekmi Reggina : Palermo gledalci niso videli zadetkov.

Lestvica

moštvo tekem zmag remijev porazov goli točke
Inter 24 17 5 2 42:18 56
Juventus 24 14 5 5 39:21 47
Milan 24 13 6 5 41:25 45
Fiorentina 24 13 3 8 35:23 42
Genoa 24 11 8 5 35:25 41
Roma 24 12 4 8 36:31 40
Cagliari 24 11 4 9 32:26 37
Atalanta 24 11 3 10 30:25 36
Palermo 24 11 3 10 32:29 36
Napoli 24 10 5 9 32:28 35
Lazio 24 9 5 10 33:37 32
Udinese 24 8 7 9 34:36 31
Siena 24 7 6 11 19:25 27
Catania 24 7 6 11 22:30 27
Sampdoria 24 6 8 10 23:29 26
Bologna 24 5 8 11 26:38 23
Lecce 24 4 10 10 22:37 22
Torino 24 4 8 12 24:39 20
Chievo 24 4 8 12 17:34 20
Reggina 24 3 8 13 20:41 17

Adriano z roko prispeval k Interjevemu slavju v mestnem derbiju
Težko pričakovani milanski mestni derbi oziroma Derby della Madonnina, je bil ta teden gotovo deležen največ medijske pozornosti. Še posebej zaradi položaja na lestvici obeh moštev (in Juventusovega remija popoldan) so bile glasne trditve, da tokratni derbi odloča o Scudettu. Inter je imel na voljo bolj ali manj popolno postavo z izjemo kaznovanega Ballotelija, v prvi postavi pa je lahko zaigral Maicon, ki je zaradi poškodbe bil še sredi tedna pod vprašajem. V napad je Mourinho poslal Ibrahimoviča in Adriana, za katerima je zaigral Stankovič. Na drugi strani je strateg Milana Carlo Ancelotti imel večje skrbi. Poleg dalj časa poškodovanih Neste, Boriella, Gattusa in Emersona tokrat ni mogel računati na poškodovanega prvega strelca Kakaja in kaznovanega Boriella. V obrambi je namesto slednjega ob Maldiniju zaigral Kaladze, v konici napada je zaigral Pato ob pomoči Ronaldinha in Seedorfa. Po počitku zaradi kazni v prejšnjem krogu pa se je vrnil v prvo postavo Andrea Pirlo. Že od prve minute sta obe moštvi utišali skeptike, ki v milanski derbi označujejo kot zaprto neprivlačno srečanje, saj so oboji začeli z napadalnim nogometom. Po nekaj uvodnih polpriložnostih na obeh straneh je v 17. minuti sijajno priložnost za Inter zapravil Dejan Stankovič, ki se je znašel sam v kazenskem prostoru a preveč zavlačeval tako da ga je uspel zaustaviti Ambrosini. V 28. minuti pa je sijajen predložek v kazenski prostor poslal Maicon, Adriano pa je popeljal Inter v vodstvo. Zadetek je bil sporen predvsem zaradi tega, ker se je žoga po udarcu z glavo odbila še od brazilčeve roke, vendar je sodnik Rosetti zadetek označil kot regularen (Adriano je pozneje zatrdil da je šlo za nenamerno igranje z roko in da je v tem položaju ne bi mogel imeti drugje). Napadalna igra se je nadaljevala in v 43. minuti je predložek Muntarija z glavo podaljšal Ibrahimovič do Stankoviča, ki pa je tokrat priložnost izkoristil in podvojil vodstvo Interja. Drugi polčas je postregel s še bolj napadalnim nogometom. V 57. minuti je Ancelotti posegel po Inzaghiju, ki je zamenjal Beckhama. Pippo Inzaghi je kmalu prišel v lepo priložnost, vendar je Julio Cesar pravočasno zapustil vrata in rešil prednost Interja. Na drugi strani se je po kiksu Kaladzeja sam pred Abbiatijem znašel Adriano, vendar je meril mimo gola. V 70. minuti je Ronaldinho našel Jankulovskega na levi strani, Čeh pa je z izvrstnim predložkom serviral zadetek za 2:1 Patu. Do konca srečanja je Inzaghi sicer zadel, vendar je bil v prepovedanem položaju, zapravil pa je še dve lepi priložnosti. Tudi Pato je v zaključnem pritisku Milana nevarno poiskušal, vendar je svoje mojstrstvo znova prikazal Julio Cesar. Na drugi strani je tik preden ga je zamenjal Vieira, Adriano zapravil izjemno priložnost, ko je njegov strel mojstrsko ubranil Abbiati.

Triler v Genoi: Mutu v zadnji sekundi dosegel hat-trick za točko
V Genoi sta se v neposrednem dvoboju za četrto mesto udarili Genoa (tokrat brez Scullija) in Fiorentina. Srečanje je neposredno odločalo o četrtem mestu s katerega je Fiorentina prejšnji teden izpodrinila Genoo. Oboji so zato pričeli z zadržano taktično igro. V 12. minuti pa sta z mojstrsko dvojno podajo obrambo Viole izigrala Milito in Thiago Motta, ki je tudi popeljal Genoo v vodstvo. V 31. minuti so se domači navijači prijeli za glavo, ko je Biava prejel drugi rumeni karton in predčasno zapustil igrišče. Kljub igralcu manj pa je Genoa odigrala taktično izvrstno in v 38. minuti prišla do drugega zadetka, ko je obramba Viole pozabila na Palladina. V drugem polčasu je Viola zaigrala ofenzivneje, vendar so se tretjega zadetka spet veselili domači, potem ko je z bele točke Freya premagal Milito. Štiri minute kasneje je sodnik še enkrat pokazal na belo točko iz katere je natančno streljal Adrian Mutu. Fiorentina je pritiskala, vendar brez uspeha, na drugi strani pa so igralci Genoe vselej ko so imeli priložnost zavlačevali. Deset minut pred koncem je Adrian Mutu še drugič premagal Rubinha, tokrat iz prostega strela in poskrbel za napet zaključek srečanja. Iztekla se je zadnja minuta rednega dela, četrti sodnik pa je pokazal tri minute sodnikovega dodatka. Nekaj sekund pred iztekom zadnje minute dodatka, je Fiorentina imela na voljo prosti strel, iz katerega je sledil predložek, ki je sprožil zmedo v kazenskem prostoru domačih, Adrian Mutu pa je našel dovolj prostora, da je dve sekundi po izteku zadnje minute mojstrsko ugnal Rubinha za končnih 3:3. Sodnik je takoj po zadetku zapiskal konec srečanja.

Potop Rome v Bergamu. Trije zadetki v sedmih minutah
V Bergamu sta se pomerili Atalanta in Roma. Strateg domačih ni mogel računati na Talamontija, Cigarinija, Vierija in De Ascentisa. Na drugi strani je seznam odsotnosti pri Spalettiju vključeval Riiseja, Casettija, Pannuccija, Cicinha in Meneza. Vrnil pa se je Mirko Vučinič. Atalanta je ponovno pokazala, da zmore knockoutirati favorizirano moštvo na svojem igrišču. Že v prvem polčasu so domači zaigrali odločno napadalno ter zaprli gostom pot do svojih vrat. Izrazitih priložnosti si tako niso priigrali niti eni niti drugi, pri čemer je Atalanta imela rahlo terensko premoč. V drugem polčasu pa je sledil popoln potop Rome. Poskusu Ferreire Pinta, je vratar Doni še uspel biti kos, nič pa ni mogel ob strelu Capellija v 53. minuti. Le tri minute kasneje je Cristiano Doni uspešno premagal Donija za 2:0. Končnih 3:0 pa je v 59. minuti s svojim drugm zadetkom postavil Cristiano Doni. Atalanta je mirno zadržala prednost do konca srečanja. Na strani Rome pa so ob koncu popustili živci Perrotti, ki si je prislužil rdeči karton.

Sampdoria s pomočjo vratnic ubranila točko proti Juventusu
V Torinu sta se tokrat pomerila Juventus in Sampdoria. Igralci Stare dame so vedeli, da jim pred milanskim derbijem tri točke prinašajo ugodnosti na lestvici in so tako od prve minute zaigrali napadalno. Po nekaj zapravljenih polpriložnostih pa so v 10. minuti povedli igralci Sampdorie. Cassano je s podajo v prostor našel Pazzinija, ki je bil uspešnejši od Buffona. Juventus je nadaljeval s pritiski in Pavel Nedved je dvakrat zatresel vratnico. V drugem polčasu se je pritisk Stare dame nadaljeval in v 62. minuti je Amauri izzid izenačil, preden je Alessandro Del Piero iz prostega strela še tretjič zatresel vratnico Castelazzija. Juventus je do konca srečanja jalovo napadal in gostje, ki ostajajo razočaranje sezone, so uspešno ubranili veliko točko iz Torina, ki je Juventusov zaostanek za Interjem povečala na visokih 9 točk.

Kolarov knockoutiral sodnika v Laziovem remiju s Torinom
V Rimu je Lazio upal na konec niza porazov proti kandidatu za Serie B Torinu. Vendar je na drugi strani Torino po nizu štirih zaporednih remijev ponovno pokazal zobe favoriziranemu moštvu. Trener domačih tokrat ni mogel računati na kaznovana Zarateja in De Silvestrija, v prvo postavo pa se je vrnil Rocchi. Uvodne minute so pokazale odlično obrambno igro Torina, ki je povsem zaprl domače napadalce, na drugi strani pa je iz edinega strela gostov v okvir v 36. minuti goste v vodstvo popeljal Abate, ki je sprejel žogo po napaki Daboa in z natančnim strelom od daleč matiral Muslero. V prvem polčasu je za Lazio najlepšo priložnost zapravil Foggia. V drugem polčasu je Delio Rossi namesto Daboa v igro poslal Maurija, ki je bil v 75. minuti udeleženec pri zadetku, ko je predložek Rocchija atraktivno podaljšal do Siviglie, slednji pa je zadel za končnih 1:1. Delio Rossi je ob koncu poskušal še s Simonejem Inzaghijem, vendar je na koncu izzid ostal neodločen, s čimer je Rossi še vedno na udaru navijačev Lazia. Srečanje pa si je zapomnil tudi glavni sodnik Masimiliano Saccani, saj ga je v drugem polčasu Kolarov zadel z močnim strelom od daleč naravnost v obraz in ga za nekaj trenutkov podrl na tla. Vendar je Saccani hitro okreval in srečanje dosodil do konca.

Cagliari uspešno nadaljuje pohod navzgor
Nogometaši Cagliarija še naprej ostajajo visoko v zgornji polovici lestvice. Isolani so po porazu v prejšnjem krogu tokrat ponovno osvojili tri točke. Pred domačimi gledalci so z 2:0 premagali Lecce. Po prvem polčasu, ki je minil brez zadetkov je najprej mrežo gostov načel Fini v 49. minuti, v sodnikovem podaljšku pa je končnih 2:0 postavil Matri.

Napoli še vedno navzdol
Poleg Lazia krizo beležijo tudi v taboru Napolija, ki so potem ko so dolgo držali četrto mesto sedaj zdrsnili na deseto mesto. Tokrat igralci Napolija pred domačimi gledalci niso bili kos Bologni, Po uvodnem pritisku je Napoli v vodstvo popeljal Maggio v 19. minuti, vendar je le štiri minute kasneje Rinaudo komično zapravil žogo v obrambi kar je po obrambi Navarra kaznoval Di Vaio za končnih 1:1. Do konca srečanja sta si obe moštvi priigrali nekaj lepih priložnosti, vendar se mreži nista več tresli.

Di Natale zadel za točko v Sieni
Udinese je tokrat gostoval pri Sieni in prikazal dobro igro proti doma vedno neugodnemu moštvu. V prvem polčasu so si lepše priložnosti priigrali Friuliani, vendar je v vratih Siene blestel Curci. v 50. minuti pa je Siena imela na voljo enajstmetrovko. Strel z bele točke Maccaroneja je Handanovič ubranil, vendar pa se je žoga odbila nazaj do Maccaroneja, ki je bil v drugo uspešen. Udinese je najprej izživciral stranski sodnik, ki je dvignil zastavico ob povsem regularnem zadetku Quagliarelle. V 75. minuti pa je Di Natale le premagal Curcija za končnih 1:1.

Chievo, kot ponavadi, do točke v zaključku
Chievo je pred domačimi gledalci gostil Catanio. Po uvodnem pritisku domačih je v 12. minuti Ledesma iz bele točke popeljal goste v vodstvo. Chievo se ni predal in krenil ofenzivno, vendar je bil vratar Catanie Bizzari vselej uspešnejši. V sodnikovem dodatku pa je po številnih zapravljenih priložnostih Chievo le prišel do zaslužene točke z zadetkom Coluccija.

Reggina in Palermo brez zadetkov
Prvi polčas srečanja v Kalabriji med Reggino in Palermom je pripadel gostom, ki so pritiskali na vrata Pugionija (rezervni vratar domačih je v prvem polčasu zamenjal Campagnola, ki je imel težave z mišicami), drugi polčas pa so pobudo prevzeli domači, ki so si priigrali dve stoodstotni priložnosti, vendar je bil Amelia obakrat uspešnejši. Končnih 0:0 omogoča Reggini da drži priključek za ostalimi konkurenti za izpad, medtem ko je Palermo zdrsnil za dve mesti na lestvici navzdol.

Luka Lukič
Video: YouTube.com


Nazaj na: Serie A 24. krog