Kaj je tole? Od tu lahko uporabite povezave na Spletnih skupnostih in shranite Špargljeve mojstrovine na skupne zaznamke ali uporabite E-poštni vnos in pošljete povezavo prek e-pošte.

Social Web

E-pošta

E-mail It
marec 22, 2008

Špargljeve mojstrovine

Objavljeno v: kultura

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je minulo sredo dišalo po špargi. Vzrok čudovitim vonjem in okusom je bilo prestižno tekmovanje v kuhanju rižote s špargo. Kuharski mojstri so prišli iz vseh koncev Slovenije, med njimi tudi tisti iz najprestižnejših slovenskih kulinaričnih hiš, ki ne spijo na lovorikah, temveč se neprestano dokazujejo tako na tekmovanjih, kakor tudi pri svojem vsakodnevnem poslovanju. Strokovna komisija, pod vodstvom kuharskega mojstra Tomaža Vozlja, je poizkusila 13. tekmovalnih rižot in skrbno spremljala njihovo pripravo, ki je potekala pred javnostjo. Rižote je poskušalo več kot 300 obiskovalcev, med njimi tudi veliko parlamentarcev iz evropskih, pacifiških in karibskih držav, ki so imeli ta dan na razstavišču zasedanja. Najboljšo rižoto s šparglji je pripravil primorski kuhar Boštjan Jamšček iz Nove Gorice. Obiskovalci so ob kuharskih umetninah iz belušev uživali ob prvi predstavitvi Špargelj vin.

Črt M. Butul


Nazaj na: Špargljeve mojstrovine