Kruh in inflacija
Trgovska družba Spar je svoj distribucijski center (v vrednosti 65 milijonov evrov) dopolnila z novo pekarno. Izgradnja pekarne, ki so jo končali lani poleti, je Spar stala 16 milijonov evrov, z njo pa naj bi sprva pokrili 40 odstotkov lastnih potreb (zmogljivost pekarne je 20 ton izdelkov dnevno, trenutno pa proizvaja 13 ton izdelkov). Generalni direktor Igor Mervič je ob predstavitvi nove pekarne naznanil, da bo Sparov kruh danes (v sredo) cenejši, pekarno in njen namen pa je predstavil tudi direktor za finance in ekonomiko v Sparu Jure Petkovšek:
“Če gledaš relativno, mamo mi zlo pocen kruh”.
Generalni direktor Mervič je na zanimiv način razložil težave z inflacijo:
“In trdim, da leto 2006 sploh nismo zaključili z realno inflacijo, tako, kakršna je bila prikazana”.
Seveda je bilo postavljenih kar nekaj novinarskih vprašanj:
“Prekinil bomo samo s pekarno Grosuplje, prekinil bomo pa zato, ker smo dobili odpoved”.
Nova Sparova pekarna se razprostira na 5580 kvadratnih metrih in skupno zaposluje 72 delavcev, opremljena pa naj bi bila z najsodobnejšo tehnologijo. Seveda smo se malo razgledali, med kruh in slaščice (ter njihove izdelovalce) pa nas je popeljal
vodja pekarne Vasja Truden:
“Slaščičarna dela pa popoldan in dopoldan”.
Katja Lenart
Nazaj na: Kruh in inflacija
Social Web